
Stor pågang på allmennlegevakten
Infeksjonssesongen har startet og allmennlegevakten i Oslo opplever økt pågang, både ved oppmøte og på telefon.
Døgnåpent tilbud når hjelpen ikke kan vente.
Du kan parkere i parkeringshus under legevakten eller på Aker sykehusområde. Se hva det koster å parkere.
Personer som følger en pasient kan slippe av pasienten ved inngangen og kjøre videre. Hvis du har behov for tilrettelegging, kan du få hjelp av sykepleier i mottaksområdet ved hovedinngangen.
Parkeringshuset under legevakten har også HC-parkeringsplasser.
Du finner kjørerute til legevakten i Google Maps
Du finner reiserute med offentlig transport til legevakten på ruter.no
Hovedregelen er at pasienter og pårørende kommer seg til legevakten på egen hånd.
Hvis du velger å ta taxi uten at det er avtalt på forhånd, må du selv betale for turen. Husk å få kvittering av sjåføren.
Legen vurderer om du får dekket deler av utgiftene til og fra legevakten. Du må da logge inn og laste opp legens bekreftelse og kvitteringen for taxituren på helsenorge.no.
Legevakten prioriterer pasienter med akutte skader og alvorlig sykdom.
Når du kommer til legevakten får du først snakke med en sykepleier som gjør en vurdering av din situasjon. Vurderingen avgjør hvilken kø du blir plassert i og påvirker ventetiden.
Hvis du har fått tildelt en oppmøtetid må du registrere deg når du kommer. Da får du beskjed om hvor du skal vente. Vær oppmerksom på at det likevel kan være noe ventetid, men ta kontakt med personalet om du blir dårlig i løpet av ventetiden.
Ventearealet i mottaksområdet ved hovedinngangen har egne områder for skadelegevakten og allmennlegevakten. Her finner du en kiosk (åpner i 2024), mat- og drikkeautomater og toaletter. De ulike avdelingene på legevakten har egne venteareal for pasienter og det finnes egne venterom for barn.
Vi oppfordrer pasienter til ikke å ha med flere pårørende enn det som er nødvendig. Hovedregelen er at barn og andre pasienter som trenger bistand, kan ha med én ledsager.
På venterommet hos legevakten har du tilgang på strøm og internett. Husk å ta med egen lader.
På legevakten finner du flere mat- og drikkeautomater. Legevakten har også en kiosk (åpner i 2024) som selger mat og drikke i mottaksområdet og venterommet ved hovedinngangen.
Du må som hovedregel betale egenandel for behandling på legevakten. Det er ulike priser for behandling på allmennlegevakten, skadelegevakten og psykiatrisk legevakt. Akutt krisehjelp og overgrepsmottaket er gratis.
Les mer om egenandel på helsenorge.no
Har du spørsmål om faktura fra skadelegevakten finner du kontaktinformasjon til skadelegevakten på oslo-universitetssykehus.no
Har du spørsmål om faktura fra allmennlegevakten finner du kontaktinformasjon til allmennlegevakten
Du kan få sykemelding etter et besøk hos legevakten. Pasienter som har vært hos allmennlegevakten kan få sykemelding for en kort periode. Forlengelse og annen oppfølging gjøres av fastlegen.
Pasienter som har vært hos skadelegevakten vil ofte få sykmelding for hele den aktuelle skadeperioden. Les mer om sykemelding ved skade på oslo-universitetssykehus.no
Du får resept på medisiner du trenger for behandlingen du får på legevakten. Det er døgnåpent apotek i samme bygning som legevakten. Apoteket er åpent hver dag hele året.
Kontakt fastlegen din for å fornye resepter.
Når du er ferdig med behandling på legevakten, kan du få med deg hjem en utskrift fra journalen din.
Hvis du har vært hos skadelegevakten eller psykiatrisk legevakt finner du journalen din på helsenorge.no
Hvis du har vært hos allmennlegevakten, på overgrepsmottaket eller psykososial akuttjeneste fyller du ut et skjema og sender det til Helseetaten for å få journalen tilsendt.
Allmennlegevakten sender som hovedregel digitalt journalnotat til fastlegens journalsystem. Det er i tillegg mulighet for utskrift av journalnotatet ved behov.
Legevakten i Oslo drives av Oslo kommune og Oslo universitetssykehus. Ønsker du å klage ber vi om at kontakten skjer skriftlig. Hvis klagen gjelder parkeringsgebyr må du ta kontakt med parkeringsselskapet.
Hvis du har klaget, men ikke er fornøyd med svaret du fikk kan du innen tre uker få saken vurdert hos Statsforvalteren i Oslo og Viken
Du har også rett til å sende klagen til andre eller få hjelp til å klage, les mer på helsetilsynet.no
For henvendelser til skadelegevakten eller psykiatrisk legevakt må du ta kontakt med Oslo universitetssykehus:
Klage på skadelegevakten og psykiatrisk legevakt
For henvendelser som gjelder allmennlegevakten, overgrepsmottaket eller sosial og ambulant akuttjeneste må du ta kontakt med Helseetaten i Oslo kommune
Har du behov for tilrettelegging eller ekstra skjerming kan du få hjelp av sykepleier i mottaksområdet ved hovedinngangen.