Miljø og klima

ByKuben

ByKuben er Oslos senter for byøkologi. Vi holder til i Myntgata 2. Lokalene våre er en møteplass med aktiviteter og arrangementer som viser fram byøkologi i praksis.

Hvor finner du oss? 

ByKuben har lokaler i Myntgata 2, rett ved Kontraskjæret.

 

Hva skjer i ByKuben

I ByKubens lokaler er det både åpne og lukkede møter. Vi låner ut bykubensalen, med plass til omtrent 60 personer, og et møterom, med plass til 14 personer, til aktører som arbeider med byøkologi, bærekraftig byutvikling, miljø og klima. Vi holder dessverre lokalene stengt inntil videre.

Min grønne utfordring

Enkeltpersoners handlinger er svært viktige for å løse store samfunnsutfordringer. Med Min grønne utfordring får du hjelp til å teste ut ulike prosjekter som du kanskje har utsatt å gjøre, eller ikke tenkt på i det hele tatt.

Gjennom aktiviteter som handler om ombruk, dyrking og urban forsøpling, vil du oppleve hvor viktig du er for at vi sammen skal gjennomføre det grønne skiftet.

Følg ByKuben på Facebook for nye små eller store miljø- og klimahandlinger. Du kan se tidligere utfordringer på miljøhovedstadens sider.

Green Life Oslo

Green Life Oslo er et kart over grønne steder i Oslo. Her finner du tips til grønne oaser midt i byen, urbant landbruk, sosiale møteplasser og økologisk mat og forslag til turstier som tar deg langs elver, havnepromenaden og ut i bydelene hvor nye byrom og grønt entreprenørskap blomstrer!

ByKuben har laget kartet sammen med Growlab Oslo og Plan- og bygningsetaten.

Slik bruker du overskuddsmat

Å lage måltider basert på restemat og overskuddsmat er et viktig bidrag i å redusere matsvinn.

Bla deg gjennom håndboken vår om overskuddsbord og bli inspirert. Den er godt egnet for både virksomheter, møteplasser, borettslag og deg som privatperson.

Styringsdokumenter

ByKubens virksomhetsplan beskriver hvilke fagområder vi skal jobbe med, og hvordan vi jobber med dem for å nå vårt hovedmål: ByKuben er en pådriver for byutvikling som balanserer naturen og menneskenes aktiviteter, i samhandling med byens innbyggere og virksomheter.

Kommunikasjonsstrategien inneholder prinsipper for vår kommunikasjon og en oversikt over kommunikasjonstiltak.

Kontakt oss

Har du en grønn idé, lyst til å komme på besøk eller låne lokaler i Myntgata eller et forslag til hvordan vi kan samarbeide? Send oss en e-post på bykuben@pbe.oslo.kommune.no

Følg oss

Kontaktpersoner

ByKuben

Prosjektleder

Andreas Fadum Haugstad

Mobilnummer
920 14 116

E-post

ByKuben

Prosjektmedarbeider

Kaja Fjørtoft

Mobilnummer
916 21 998

E-post

ByKuben

Prosjektmedarbeider

Halfrid Hagemoen

Mobilnummer
957 66 269

E-post

ByKuben

Kommunikasjonsansvarlig

Oda Stræte

Mobilnummer
902 24 999

E-post

Husvert

Deepa Veronica Andersen

Mobilnummer
477 84 737

E-post