Til innhold

Råd ved stengt og brunt vann

Ved vannlekkasjer eller når vi stenger vannet kan det bli brunt i området etterpå. Vannet kan også bli brunt i forbindelse med andre hendelser. Ring oss hvis vannet er brunt uten kjent årsak.

Stengt vann og andre problemer med vannforsyningen

Når vannet skal stenges

Du får en SMS eller talemelding fra oss før vi stenger vannet. I meldingen får du oppgitt når og hvor vannet blir stengt. Tiden for stengingen er omtrentlig og vi gir beskjed dersom det blir endringer. 

Det er lurt å fylle opp vann til forbruk i drikkeflasker og bøtter på forhånd.

Vi setter opp en vannpost i ditt nærområde hvor du kan hente drikkevann hvis vi må stenge vannet i mer enn 6 timer. Adressen for vannposten står i SMS'en og under oversikten over aktuelle vannavstengninger

Når vannet er stengt

Du må holde alle vannkraner stengt mens arbeidet pågår og vannet er stengt. Dette er viktig for å unngå skader på ditt sanitærutstyr. Du finner informasjon om når vannet er forventet tilbake på oversikten over hvor vannet er stengt.

Er du uten vann i mer enn 12 timer og det skyldes forhold på den offentlige vannledningen, kan du søke om kompensasjon.

Råd ved brunt vann

Vannet kan være mer eller mindre brunt etter at det har vært stengt hos deg eller i nærheten av deg. 

La kaldtvannet renne noen minutter for å slippe ut luft og spyle ut brunt vann og partikler. Det er ikke farlig å drikke vannet eller bruke det i matlaging.

Utsett lys klesvask til vannet er klart igjen. Hvis du er uheldig og får brunfarge på klesvasken, anbefaler vi at du holder klærne våte til du får vasket dem i rent og klart vann. Tørker klærne, kan de misfarges.

Merk at disse rådene ikke gjelder under en vannlekkasje! Dersom vannet er brunt og det ikke har vært stengt i området kan det være på grunn av en lekkasje. La være å bruke vann og ring oss. 
 

Ble du ikke varslet om stengt vann?

Skjema for henvendelse om vann og avløp (logg inn via ID-porten)

Serviceerkæring og garantibestemmelser (707 KB, PDF)