Meld deg opp til privatisteksamen

Sjekk når og hvor du skal ha eksamen og hva du må ha med deg.

Les om hvem som kan melde seg opp til privatisteksamen i Oslo, hva det koster, og hva du må tenke på når du melder deg opp som privatist.

Hvem kan ta privatisteksamen i Oslo?

Du må bo eller følge opplæring i Oslo for å melde deg til eksamen ved Privatistkontoret i Oslo. Eksamensdatoer koordineres ikke mellom fylker. Vi anbefaler å melde seg opp til alle eksamener samme semester i samme fylke.

​Du kan ikke melde deg opp til privatisteksamen i et fag mens du har det på videregående. Som elev i videregående skole må du ta kontakt med skolen din for å få oversikt over mulige eksamenskollisjoner før du melder deg til privatisteksamen.

Hva koster det?

• Nytt / ikke bestått fag 1084 kroner
  • Forbedring av bestått fag 2170 kroner

​Prisene er oppgitt for 2018 og er like i hele landet.

Hvilke fag trenger du?

Før du melder deg opp til eksamen i Privatistweb må du vite fagkodene for fagene du ønsker å ta eksamen i. Finn ut hvilke eksamener du trenger, og hva slags fagkode de har.

Når og hvordan kan jeg melde meg opp til privatisteksamen?

Du kan melde deg opp via privatistweb

• fra og med 15. januar til og med 1. februar for våreksamen
  • fra og med 25. august til og med 15. september for høsteksamen

Har du tidligere tatt privatisteksamen i et annet fylke må du lage en ny bruker og velge “jeg er ny bruker”. Husk å velge fylke “Oslo kommune”.

Oppmeldingen er gyldig når du har betalt. Da står oppmeldingen som “aktiv” på Min Side i Privatistweb.

Ønsker du egen faglærer som eksaminator?

Følger du kurs i studieforberedende utdanningsprogram ved en privatskole kan du be om å få egen faglærer som eksaminator ved muntlig og muntlig-praktisk eksamen.

Du har ikke krav på å få faglærer som eksaminator, men ta kontakt med skolen din før oppmeldingsfristen. Da vil du få en faglærerkode som skal registeres i PrivatistWeb innen oppmeldingsfristen.

Meld deg av eksamen

Det er mulig å melde seg av privatisteksamen dersom du ikke ønsker å ta eksamen likevel, men det er ikke sikkert du får tilbake pengene.

Slik melder du deg av

Send oss en e-post med:

• fullt navn
  • fødselsdato
  • fagkode for eksamenen du ønsker å melde deg av

Send e-posten til: postmottak@ude.oslo.kommune.no

Kan jeg få tilbake pengene?

Hvis du melder deg av før oppmeldingsfristens utløp, vil vi refundere pengene. Ved avmelding etter fristen 15.september (høst) eller 1.februar (vår) blir ikke eksamensavgiften refundert.