Hente eller levere til ombruk

Har du noe du skal kvitte deg med som andre kan ha bruk for? Da kan du levere det til ombruk! Ombruk er bra for både miljøet og lommeboken.

Hva kan du levere til ombruk?

Ved de store gjenbruksstasjonene på Smestad, Haraldrud, Grønmo, Grefsen og Ryen kan du levere det meste til ombruk, som for eksempel

  • servise
  • leker og bøker
  • sports- og fritidsutstyr
  • møbler
  • fungerende småelektronikk, som lamper, lyd- og bildeutstyr og liknende.

Ved Haraldrud gjenbruksstasjon kan du i tillegg levere inn ubrukte og brukbare byggevarer til ombruk. Privatkunder kan hente ut disse byggevarene gratis i stasjonens åpningstider. Eksempler på hva du kan levere/hente ut trevirke, fliser, dører, parkett og tregulv, porselensservanter og stålkummer, blandebatterier og armaturer, uåpnede pakker med isolasjonsmateriale m.m.

minigjenbruksstasjonenekan privatpersoner levere og hente ut mindre ting som pyntegjenstander, servise, bøker og leker.

Hvem kan hente ut ombruksvarer, og hvor kan du gjøre det?

Privatpersoner kan hente ut ombruksvarer på følgende steder:

  • Ombruksteltene på Haraldrud og Grønmo er åpne tirsdager og torsdager. Her kan man finne alt fra bøker til spisebord. Man kan også finne fungerende småelektronikk (Oslo kommune tar ikke ansvar for kvalitet, sikkerhet og bruk). Varene i teltet selges, og de fleste koster 2 - 100 kroner. Åpningstider annonseres i egen kalender.
  • Minigjenbruksstasjonene, i stasjonenes åpningstid. Her er mindre gjenstander som bøker, servise, glass, leker og liknende. Du kan også finne enkelte små elektriske artikler (Oslo kommune tar ikke ansvar for kvalitet, sikkerhet og bruk). Tilbudet er gratis.
  • Gjenbruksstasjonene på Smestad, Grefsen og Ryen, i stasjonenes åpningstid. I egne merkede hyller/områder tilbys utsorterte varer. Enkelte av varene selges til en lav pris.
  • Byggevarer inne på Haraldrud gjenbruksstasjon. Byggevarecontainerne holder åpent i hele stasjonens åpningstid. Tilbudet er gratis.

Organisasjoner, bedrifter og liknende kan søke om avtale om å hente ut ombruksvarer.

Hvem er ombrukspartnerne våre?

Flere organisasjoner og bedrifter har avtale med oss om å hente ombruksvarer fra stasjonene våre. Her er noen av dem:

Fretex

Fretex er Norges største second hand-kjede. Hos oss henter de møbler, kjøkkenutstyr og diverse andre ombruksvarer som de selger i butikkene sine eller gir videre.

OsloKollega

OsloKollega reparerer og pusser opp sykler som er levert inn til gjenbruksstasjonene, før de selger dem fra butikken sin på Lambertseter (OK:sykkel).

Bokia

Bokia er en nettbutikk for brukte bøker. Det er også mulig å levere bøker direkte til dem i Ole Deviks vei 10 på Bryn.

Ombruksuka

Oslo kommune arrangerer en egen ombruksuke hvert år i november. Ombruksuka er dedikert til bærekraftig forbruk og mer ombruk. I løpet av uken samarbeider Oslo kommune med en rekke aktører om å lage arrangementer og aktiviteter.

Les mer om Ombruksuka her.