Leie torg, fortau og gater

Leie kommunal grunn for oppsetting av stillas, bygging, rehabilitering og liknende

Finn informasjon om pris, regler og søknadsskjema for å leie kommunal grunn for arbeidsformål.

Uteservering

Du kan søke om å leie fortau eller gågate utenfor egen virksomhet

Du må ha serverings- og skjenkebevilling.

Prisliste for leie av areal til uteservering foran serveringssted

Vareutstilling

Du kan søke om å leie fortau eller gågate utenfor egen virksomhet hvis fremkommeligheten ikke hindres.

Varer som utstilles/selges ute må ikke avvike fra det vareutvalget som selges inne i forretningen.

Prisliste for leie av areal til vareutstilling foran forretning

Salgsplass på Youngstorget

På Youngstorget kan du selge jordbruksprodukter og andre typer varer.

Prisliste og kalender Youngstorgets nettsider

Salgsplass på Stortorvet

Stortorvet er byens blomstertorg og det dominerende skal være denne type varer. I vintersesongen vil det også være mulighet til å leie plass for salg av andre typer torgvarer.

Prisliste blomstersalg Stortorvet 2015

Standstillatelse

Vi gir tillatelse til bruk av kommunal grunn i Oslo sentrum for ideelle, ikke-kommersielle ytringer, av f.eks. politisk eller religiøs art.

Generelle regler for leie av område

Møbler

Markiser, parasoller og møbler bør være i beslektede farger, i lyse sand- og jordfarger (ikke signalfarger). Platåer tillates ikke. Møblene settes rett på bakken.

Møbleringsgrensene i kjøregatene i sentrum skal minimum være 2 meter fra fortauskant.

For tverrgatene til Karl Johans gate skal møbleringen i gågatene følge ytterlinjene på nedsenket fortauskant

Grensemerker

Avgrensninger må gjøres med frittstående blomsterkasser, tau, kjede eller lignende. Skillegjerder med seglduk, plater og sprosser tillates ikke.

Arealet skal ha en rektangulær form og være sammenhengende ut fra vegglivet.

Når kravet til fri bredde/ fortausbredde er innfridd, kan det leies areal langs virksomhetens fasade og ut på fortau.

Øvrige regler

• Uteserveringen eller vareutstillingen kan ikke hindre fremkommelighet
  • Du kan ikke bruke høyttaler, mikrofon, fakler eller lignende.
  • Du kan ikke plassere plassere løse reklameskilt på eller utenom leiearealet.
  • Du kan ikke fremleie arealet.
  • Hygieneforskrifter skal følges. Leietaker har ansvar for daglig renhold av arealet.
  • Uteserveringen skal være betjent, og følge åpningstiden som er satt i bevillingen.
  • Alt salgsutstyr skal være fjernet etter stengetid.
  • Utsalget eller vareutstillingen skal være under tilsyn.

Egne regler for Karl Johans gate

For Karl Johans gate skal midtbanen på 8 m være sammenhengende og åpen fra Frederiks gate til Jernbanetorget uten noen form for temporær møblering. For gågaten i østre løp, fra Egertorget ned til Oslo S., betyr det at møbleringsgrensene skal følge linjeføringene i belegget som mot nord angis av lykterekken og mot syd av markert renne for spillvann. For vestre løp fra Egertorget til Frederiks gate skal møbleringsgrensene på fortauene mot nord og syd være fra 4 til minimum 3,5 m., fra ytterlinje fortauskant til møblering.

Leieberegning og leieperiode

Det kan inngås kontrakt for kalenderåret, for sesong i tidsrommet 01.april - 30. september, eller for minst en måned. For uteserveringer kan det i tillegg inngås kontrakt for vintersesong i tidsrommet 01. oktober - 31. mars. Minste leieareal er 1 kvadratmeter.

Ved spesielle arrangementer som bilfrie dager og lignende, kan tilleggsareal leies under gitte forutsetninger. Kontakt oss for nærmere opplysninger.