Område Fornebu

Naboinformasjon spesielt for området rundt Fornebu sør. Denne nettsiden oppdateres fortløpende med informasjon.

Oppstart anleggsarbeider Fornebu sør

15. mars 2024

Medio mars 2024 blir det igangsatt bygging av Fornebu stasjon og base, på området Fornebu sør. Les mer i dette nabovarselet.

Informasjon fra Nabomøte på Fornebupiloten 5. mars

08. mars 2024

Informasjon fra Nabomøte på Fornebupiloten 050324 (PDF 3,1 MB)

Oppstart supplerende grunnarbeider i nordenden av byggegrop Fornebu sør

07. mars 2024

Som en del av tilrettelegging av området på Fornebu sør for senere utbygging, skal vi nå i gang med supplerende grunnarbeid i området mot rundkjøring ved Technopolis.

Som tidligere varslet har vi allerede sperret en del av gangveien i Snarøyveien retning Oslo, samt etablert sikring mellom vei og anleggsområde. Neste fase i arbeidene omfatter pigging, graving, omlegging kabler, setting av spunt, tilbakefylling av masser, flytting av infiltrasjonsbrønn og rivning av midlertidige støttemurer. Det skal flyttes ett busstopp i Rolfsbuktveien og stenges ett busstopp i Snarøyveien. Disse reetableres nrå arbeidene er ferdigstilt.

Påvirkning for naboer:
Det må påregnes støy i perioden. Fornebubanen har strenge krav til grenseverdier for støy (i henhold til forskrifti T-1442) og vi måler støy kontinuerlig i anleggsperioden.

Anleggsperiode:

Oppstart i begynnelsen av mars 2024, ferdigstillelse september 2024.
uke 10: Tilrigging av området, forberedende arbeider og pigging.
Uke 12: Oppstart spuntarbeider.

Arbeidsomfang:

Fase 1
Arbeidene i fase 1 omfatter området fra bussholdeplassen i Snarøyveien retning Oslo og frem til rundkjøringen. Busstopp i Snarøyveien mot fornebu S blir stengt i anleggsperioden. Se www.ruter.no for mer informasjon.

Fase 2
Arbeidene i fase 2 omfatter området fra rundkjøringen og ned langs Rolfsbuktveien. Det blir etablert nytt busstopp og gangfelt i Rolfsbuktveien. Se www.ruter.no for mer informasjon.

Arbeidstid:

Mandag-fredag 07:00-17:00 for sterkt støyende arbeider (spunting).
Mandag-fredag 07:00-19:00, og lørdag 08:00-15:00 for øvrig støyende arbeider.

Trafikkavvikling:

Når arbeidene i fase 2 starter vil det en periode være trafikkvakter som vil veilede myke trafikanter i forbindelse med ny plassering av busstopp i Rolfsbuktveien og stengning av busstopp i Snarøyveien retning Fornebu S.

Kontaktinfo:

Har du spørsmål om arbeidene kan du ta kontakt med oss på e-post: postmottak@fob.oslo.kommune.no Merk e-posten med Fornebu sør.

Fornebubanen har også egen vakttelefon som er betjent av nabokontakt i tidsrommet 08.00-16.00. Utenom ordinær arbeidstid besvares kun akutte hendelser relatert til vår drift.
Vakttelefon: 400 34 217 tastevalg # 4 (Fornebu).

Kart over området

Info om sterkt støyende arbeid på Fornebu sør

22. januar 2024

I perioden frem til august 2024 skal det utføres boring, montering av spuntvegg og uttak av berg fra området markert med blått i bildet. Dette er arealet som vender ut mot rundkjøring ved Technopolisbygget, i krysset Snarøyveien og Rolfsbuktveien.

Område for arbeid

I første omgang er det bergarbeider som skal utføres. Disse arbeidene foregår dypt nede i anleggsgropen men kan likevel medføre støy for omgivelsene.

Disse arbeidene vil foregå i perioden 22.01.2024 – 23.02.2024.

Tillatt arbeidstid for bergarbeider nede i byggegropen er:

Mandag til fredag kl 08.00- 19.00 og lørdag: 08:00 – 14:00.

Støydispensasjon K2A tunnel og grunnarbeider Lysaker-Fornebu (PDF 0,2 MB)

Område for arbeid

Ny adkomstvei

Lenger øst på området, ned mot Rolfsbukta i Rolfsbuktveien etablerer vi nå en ny adkomstvei til anleggsområdet. Denne blir tatt i bruk i februar.

Område for ny adkomstvei

Ny adkomstvei bilde av område

Oppstart anleggsarbeid i kort periode fra uke 42

12. oktober 2023

Fornebubanen vil ha aktivitet på to ulike steder i byggegropen på Fornebu i perioden uke 42 til anslagsvis uke 46. I retning nord ved tunnelløp under rundkjøring ved Cirkle K vil det være støyende arbeid som boring, pigging og injeksjonsarbeid, mens det i den andre enden mot Hundsund grendesenter vil pågå grave og piggearbeider. Det vil være massetransport som normalt.

Arbeidet med injeksjon, som ikke er støyende, vil pågå døgnkontinuerlig. Støyende arbeid vil skje innenfor tidsrommet kl. 08 til 19 mandag-fredag og kl. 08 til 14 på lørdager.

Det er gjort tiltak mot støy på området med støyvegg langs hele anleggsområdet, og støymålere er plassert ut i området.

Sommerinfo fra Fornebubanen

01. juli 2023

Nå jobbes det langs hele linja. Her følger en oversikt over arbeidene som vil pågå på strekningen Fornebu-Lysaker i tiden frem til våre entreprenører tar ferie.

Fornebu sør

Fornebu sør

Oversiktsbilde over Fornebu sør som viser modell av vår stasjon og base (midt i bildet) slik den vil se ut når den er ferdig bygget.

Etter at grunnarbeidene ble ferdigstilt høsten 2022 jobber vi nå med for å klargjøre området til neste entreprise som skal bygge selve stasjonen og basen. Vår entreprenør Skanska har god progresjon i de pågående arbeidene. Arbeid som skal utføres frem til ferien er uttak av berg og løsmasser. Dette gjøres ved sprengning, pigging og boring. Det blir utkjøring av masser til ulike deponi i området. Arbeidene vil pågå til september. Selve byggingen av stasjon og base settes i gang i løpet av første halvdel av 2024.

Ferie i anlegget er uke 28, 29 og 30.

For mer info les her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/naboinformasjon-om-fornebubanen/omrade-fornebu

Tunnel Fornebu sør – Flytårnet

Grønn farge markerer tunneltraseen. Hovedløp til venstre og servicetunnel til høyre. Tunnelløpene er ferdig utsprengt

Grønn farge markerer tunneltraseen. Hovedløp til venstre og servicetunnel til høyre. Tunnelløpene er ferdig utsprengt

I tunnelen fra Fornebu sør til Flytårnet pågår det nå innredningsarbeider. Dette innebærer arbeid som masseutskifting, der anleggsveien i tunnelen blir gravd opp, kjørt ut og erstattet med permanente kvalitetsmasser. Installasjon av vann og avløp, tilbakefylling av bergmasser for å få de rette nivåene i tunnelen, bygging av anleggsvei, boring av opphengsbolter for membran, forming og støp av fundamenter for hvelv, installering av membran og installering av armeringsnett for sprøytebetong støp.

Noe støy fra omlasting av masser utenfor tunnelen på Fornebu sør kan forekomme og det pågår en del inn og ut kjøring som kan påvirke trafikkbildet i området.

Ferie i uke 29 og 30.

Flytårnet

De to sjaktene (markert i rødt) skal utgjøre oppgangene fra stasjonsplattformen på Flytårnet. Vi har sprengt ferdig i sjakt A så her er det åpent ned til tunnel/stasjonshall.

De to sjaktene (markert i rødt) skal utgjøre oppgangene fra stasjonsplattformen på Flytårnet. Vi har sprengt ferdig i sjakt A så her er det åpent ned til tunnel/stasjonshall.

For området rundt Flytårnet vil det pågå arbeider i sjakt B ned til tunnel. Det blir sprengning, boring og pigging og uttak av masser via tunnel. Dette arbeidet medfører noe støy for omgivelsene. Minner om sprengningsvarsel for naboer:

I sjakt A jobbes det med en betong konstruksjon, noe som innebærer å sprøyte membran, armerings arbeider, formarbeider og støpning av betong. Dette er ikke støyende arbeider.

Ferie i uke 29 og 30.

Fornebuporten

Rød markering vi ser sjakt ned til stasjonshall på Fornebuporten.

Rød markering vi ser sjakt ned til stasjonshall på Fornebuporten.

Sjakten ned til tunnel er ferdig sprengt ut og det jobbes nå med gjenstående sprengning i stasjonshallen. Går alt etter planen er vi ferdig med sprengning til ferien som starter i uke 29. Bergsikring, utlasting av masser og injeksjon i tunnel vil også pågå frem til ferien og noen uker etter ferien. I og med at sjakten nå er åpen ned til stasjonshall/tunnel påvirker støy fra tunnelarbeidene omgivelsene.

Ferie i uke 29 og 30.

Sprengning i tunnel ved Lysaker

Rød sirkel markerer punktet der sprengning og øvrige arbeider nå pågår. Grønn farge markerer ferdig sprengt tunnel.

Rød sirkel markerer punktet der sprengning og øvrige arbeider nå pågår. Grønn farge markerer ferdig sprengt tunnel.

Det gjenstår sprengning i tunnel/hovedløp inn mot Lysaker og vi nærmer oss Lysaker stasjon. Dette arbeidet vil ikke påvirke omgivelsene på Fornebu. Dette arbeidet vil pågå til september.
Det er ikke satt opp ferie for tunnelarbeidene på denne strekningen.

Minner om sprengningsvarsel naboer: https://nabovarsling.no/fornebubanen

Med dette ønsker vi alle våre naboer i Fornebuområdet en riktig god sommer. Takk for tålmodigheten. Vi vet det er krevende for mange av dere som bor nærmest anleggsområdene.

Oppstart sprengningsarbeider i uke 25

19. juni 2023

Det blir oppstart av sprengning på område Fornebu sør i løpet av uke 25. Sprengningsarbeidene vil pågå i cirka tre uker. Det vil ellers pågå pigging og boring i anlegget i tiden fremover.

Arbeidstider
Støyende arbeider 07.00-19.00 mandag - fredag og kl. 07.00 - 15.00 lørdager
Sterkt støyende arbeid som pigging og boring: 08.00 - 17.00 mandag – fredag med 1 time pause midt på dagen

Ferie:

Vår entreprenør tar ferie i uke 28, 29 og 30. Det kan likevel være aktivitet av mindre omfang på området.

SMS-varsel ved sprengning:

For å motta SMS-varsler om planlagte sprengninger, registrerer du ditt mobilnummer her:

https://nabovarsling.no/fornebubanen

Trykk på «Abonner», tast inn ditt navn, mobilnummer, gateadresse, og velg deretter området "Fornebu sør" i dialogboksen som kommer opp. Du kan velge å abonnere på et eller flere av de andre områdene også. På samme nettside kan du avregistrere SMS-varslingen når du måtte ønske det.

Oppstart forberedende arbeider til ny entreprise på Fornebu sør

16. mai 2023

I løpet av kor tid vil vi starte opp forberedende arbeider for neste entreprise på Fornebu sør.
Du mottar dette nabovarslet fordi din bolig/næringseiendom ligger i nærheten av vårt anleggsområde. Som nærliggende nabo vil du blant annet kunne bli berørt av støyende arbeider som graving, boring, pigging samt støy og rystelser fra sprengning i utbyggingsperioden.

Hvilke arbeider skal utføres?
Som en forberedelse til neste entreprise (K5) skal Skanska på vegne av Fornebubanen utføre løsmasse-, og bergarbeider av mindre omfang. Det meste av arbeidene vil pågå nede i og på kanten av eksisterende byggegrop. Arbeidene utføres i forlengelsen av grunnarbeidene i entreprise K4 som ble fullført i oktober 2022. De forberedende arbeidene vil pågå frem til september 2023.

Skisse over anleggsområde
Arbeidene vil pågå i områdene som er markert med lilla og grønn farge. Massetransport vil i hovedsak foregå ut på Rolfsbuktveien. Noe transport vil gå via Snarøyveien vis a vis Fornebu senter.

K5A forberedende arbeider

Hva slags type støy må du forvente?
Det blir støy fra maskiner som graver, borer og pigger i berg samt fra lastebiler som frakter løsmasser ut av området. Det skal også utføres noe supplerende sprengning.

Arbeidstider
Støyende arbeider 07.00-19.00 mandag -fredag og kl. 07.00-15.00 lørdager
Sterkt støyende arbeid som pigging og boring: 08.00-17.00 mandag – fredag med 1 time pause midt på dagen

Overvåkning av støv, støy og vibrasjoner
Fornebubanen overvåker støv, støy og vibrasjoner forårsaket av anleggsarbeidene. Støymålere, støvnedfallsbøtter og vibrasjonsmålere som kontinuerlig måler de nevnte parameterne er montert opp på utvalgte bygg og konstruksjoner rundt anleggsområdet.

Fornebubanen vil sørge for at støv, støy og vibrasjoner holder seg innenfor gjeldende grenseverdier gitt av aktuelle standarder og utslippstillatelser. Utførende entreprenør vil også utføre spesielle tiltak for å dempe støy og redusere mengden nedfallsstøv forårsaket av anleggsarbeidene.

SMS-varsel ved sprengning
Vi har opprettet SMS-varsel for naboer. For å motta SMS-varsler om planlagte sprengninger, registrerer du ditt mobilnummer her: https://nabovarsling.no/fornebubanen
Trykk på «Abonner», tast inn ditt navn, mobilnummer, gateadresse, og velg deretter området "Fornebu sør" i dialogboksen som kommer opp. Du kan velge å abonnere på et eller flere av de andre områdene også. På samme nettside kan du avregistrere SMS-varslingen når du måtte ønske det.

Kontaktinfo
Har du spørsmål om Fornebubanens forestående arbeider på Fornebu sør, ta kontakt med oss på e-post: Hilde.elisabeth.have@fob.oslo.kommune.no

Hovedrengjøring av veinettet på Fornebu

Nattarbeid 16. -19. mars 2022

For å få bukt med støvet fra våre anleggsområder har vi daglige faste rutiner på vask og feiing av hovedveinettet rundt våre anlegg på Fornebu. Nå iverksetter vi ytterligere tiltak og utfører en hovedrengjøring i et utvidet område på Fornebu.

Det blir nedvask av alle veier, inkludert midtrabatter og kantstein innenfor blå markering i kartet.

Kart som viser område for rengjøring av veier på Fornebu 16-19 mars 2022
Bilde: Oslo kommune

Dette inkluderer disse veiene:

  • Snarøyveien fra Hundsund til E-18
  • Rolfsbuktveien fra Hundsund - Snarøyveien
  • Martin Linges vei fra Rolfsbuktveien til rundkjøring
  • Skogenbuen
  • Forneburingen
  • Dagny Bergers vei
  • Bernt Balchens vei
  • Odd Nansens vei
  • Widerøeveien
  • John Strandrudsvei
  • Oksenøyveien fra Kilenveien til Fornebuveien
  • Fornebuveien til Lilløyveien

Arbeidet utføres på natten da det skaper minst ulemper for trafikk og myke trafikanter. Det må påregnes støy fra 4-5 rengjøringsmaskiner.

Fornebubanen har i tillegg tatt initiativ til en felles handlingsplan der vi håper å få med de andre aktørene, inkludert Bærum kommune og Viken fylkeskommune til en felles rutine for tiltak mot støv.

Etablerte rutiner og tiltak mot støv

Det er etter hvert mange aktører i sving her ute på Fornebu og vi klarer vi ikke å ta unna alt støv til enhver tid.

Vi foretar støvmålinger kontinuerlig og har strenge krav som skal overholdes. Når det generelt er meldt om moderat til høy luftforurensning i området er det ekstra utfordrende.

På dager med klarvær og vind vises støvet ekstra godt. Det er dessuten en krevende årstid nå, da vi kan ikke vaske veiene når det blir frost om natten. Da fryser det til is og gir glatte veier. Piggdekk som virvler opp støv er heller ikke gunstig. Den generelle vårrengjøring av veinettet (inkludert gang/sykkelveier) er heller ikke utført ennå. Vi er i dialog med Bærum kommune og Viken om dette og vi håper det blir iverksatt en rengjøring av alle områder så fort som mulig.

Vi har iverksatt daglige avbøtende tiltak mot støv

  • Feie/kostebil i og rundt anleggsområdene og på strekningen Fornebu sør - Fornebuporten flere ganger om dagen.
  • Underspylingsanlegg for anleggsbiler som kjører ut av anleggsområdene og rengjøring av utkjøringsramper fra anleggsområdet som gjør at det blir mindre skitt ut i veinettet.
  • Spyling av masser i anleggene slik at støvmengden på last ut minimeres.
  • Sanntidsmålinger som gir oss mulighet blant annet til å iverksette strakstiltak dersom støvverdiene blir høye. Vi ser at verdiene er høyest på ettermiddagen når det er mest trafikk i området.

Med et kontinuerlig fokus på dette fra alle aktører håper vi forholdene på Fornebu blir bedre.

Nattarbeid Fornebu sør

29. november 2021

Det vil bli utført nattarbeid mandag-fredag i uke 48. Arbeidet som skal utføres er injeksjon av fjell i nordenden av byggegropen opp mot Snarøyveien. Dette er ikke veldig støyende arbeid men det må påregnes aktivitet av lastebil, truck og blandemaskin. Berørte naboer har fått SMS-varsel.

Oppstart tunneldriving Fornebu sør - Flytårnet

11. november 2021

I forbindelse med utbyggingen av Fornebubanen fra Majorstuen til Fornebu, skal Fornebubanen nå utføre tunneldriving (sprenging av tunnel) fra Fornebu sør fra medio november 2021.

Du mottar denne naboinformasjonen fordi din bolig/næringseiendom ligger i nærheten av vårt anleggsområde. Som nærliggende nabo vil du blant annet kunne bli berørt av støyende arbeider som graving, boring, pigging, sprengning og massetransport i utbyggingsperioden.

Tilriggingsfasen

Vår entreprenør Implenia gjerder inn og sikrer anleggsområdet, etablerer nødvendig infrastruktur til anlegget (vann, strøm, brakker med mer) før selve anleggsarbeidene settes i gang.

Hvilke arbeider skal utføres?

Anleggsarbeidene omfatter tunneldriving og massetransport fra tunnel. Dette innebærer sprengning, pigging, graving og uttransportering.

Massetransport

All massetransport og alle transportaktiviteter er nøye planlagt og vil foregå fra anleggsområdet via Rolfsbuktveien og Snarøyveien. Prosjektet vil bruke Fornebu gjenvinningsanlegg ved Telenor Arena så langt det har kapasitet. Øvrige overskuddsmasser er planlagt transportert via Snarøyveien ut av Fornebulandet til forskjellige deponier.

Generell info om sprengning

For mange er sprengningsarbeidet en ny og uvant opplevelse. Når det sprenges i fjellet vil beboere i nærområdet føle at huset rister litt. Dette vil nok noen oppleve som dramatisk. Det er en naturlig reaksjon at vi føler at huset vibrerer skikkelig kraftig selv om vibrasjonene er mye mindre enn hva huset tåler. Bevegelsene er i virkeligheten ganske små.

Sannsynligheten for at det skal oppstå skader eller farlige situasjoner er liten. Ved sprengning skjer det en eksplosjon (detonasjon) som forårsaker et kraftig smell. Eksplosjonen av sprengstoffer utvikler store mengder gass som sender en trykkbølge gjennom luften. Trykkbølgen kan få vinduer og lette konstruksjoner til å vibrere. Belastningen er i de fleste tilfeller mindre enn ved kraftige vindkast.

SMS-varsel ved sprenging

Naboer kan melde seg på sprengingsvarsel ved å registrere mobilnummeret her: https://nabovarsling.no/fornebubanen Da vil du få en SMS før hver planlagte sprengning. Tjenesten er gratis.


Overvåking av støv, støy og vibrasjoner

Fornebubanen vil under hele anleggsperioden overvåke støv, støy og vibrasjoner forårsaket av anleggsarbeidene. Støymålere, støvnedfallsbøtter og vibrasjonsmålere som kontinuerlig måler de nevnte parameterne er allerede montert opp på utvalgte bygg og konstruksjoner rundt anleggsområdet. Forcit Consulting utfører dette arbeidet på vegne av Fornebubanen.

Fornebubanen vil sørge for at støv, støy og vibrasjoner holder seg innenfor gjeldende grenseverdier gitt av aktuelle standarder og utslippstillatelser. Utførende entreprenør vil også utføre spesielle tiltak for å dempe støy og redusere mengden nedfallsstøv forårsaket av anleggsarbeidene.

Bygningsbesiktigelse

Forcit Consulting, har på vegne av Fornebubanen utført bygningsbesiktigelse innenfor 100 meter på hver side av traseen. Besiktigelsen innebærer at bygg og konstruksjoner blir filmet innvendig og utvendig i forkant av anleggsarbeidene.


Tillatelser og sikkerhet

Alle arbeider vil utføres innenfor gjeldende lover og tillatelser mht. støy, rystelser, støv m.m. Fornebubanen skal sørge for god sikkerhet og fremkommelighet for alle trafikantgrupper gjennom hele prosjektet.

Arbeidstider

Fornebubanen har fått en generell tillatelse fra Bærum kommune vedrørende arbeidstid for støyende arbeider.

Boring og sprenging i tunnel
Mandag - fredag kl. 07:00 - kl. 22:00
Lørdag kl. 07:00 - kl. 15:00

Utkjøring fra tunnel
Mandag - fredag kl. 07:00 - kl.23:00
Lørdag kl. 07:00 - 19:00


Lurer du på noe?

Det legges jevnlig ut naboinformasjon på våre nettsider, Facebook og på Instagram. Du kan også melde deg på vårt Nyhetsbrev. Har du spørsmål om Fornebubanens forestående arbeider på Fornebu, ta kontakt med Fornebubanens nabokontakt Hilde E. Håve.

Veiomlegging ved Hundsund

26. oktober 2021

Denne uken legger vi den omlagte delen av Rolfsbuktveien ved Hundsund tilbake i sin opprinnelige trasè. Det etableres direkte forbindelse fra Rolfsbuktveien – Snarøyveien med T-kryss inn til Grendesenter og ikke rundkjøring som før da Snarøyveien opp mot Lillerutsvei vil være stengt frem til 2025.

Vi vil takke naboene i Skogenbuen for tålmodigheten dere har utvist i forbindelse med den nødvendige omleggingen av veien. Veien har ligget tett på flere av eiendommene og det har periodevis vært støy fra både anleggsdrift og høy fart fra bilister på veien.

Oppfordring

Veiene i området er ikke egnet for høy fart og vi ber alle følge fartsgrensene og ta hensyn til hverandre. Flere veier på Fornebu vil preges av vår anleggsvirksomhet i noen år fremover og det vil kunne oppstå forsinkelser. Når T-banen er ferdig bygget vil det bli et miljøvennlig, raskt og køfritt alternativ til bil til og fra Fornebu.

Fremdrift på Fornebu sør

Anleggsarbeidene på Fornebu sør har god fremdrift. Etter at vi fullførte riving av alle bygg på området, har sprenging og utgraving av byggegropen pågått for fullt. Vi er omtrent halvveis i byggegropen nå og har tatt ut omtrent halvparten av den totale massen.

I delområde 1 (mot rundkjøring Technopolis) har vi arbeidet oss 15 meter ned under eksisterende terreng og gropen ligger tre meter under havnivå. I dette området etableres nå riggområde og det klargjøres for tunneldriving som har forventet oppstart i løpet av november.

Arbeidene som nå pågår lenger sør er sprenging og spunting i området mot Hundsund. Masseuttak går i hovedsak via portene ut mot Rolfsbuktveien. Spunting er sterkt støyende arbeid og dette pågår i tidsrommet 08.00-17.00. Spunting vil pågå til og med desember 2021.

Nattarbeid ved Hundsund

29.september 2021

Vi gjør nå et nytt tiltak for å bedre sikkerheten for myke trafikanter som krysser Rolfsbuktveien ved den omlagte delen av veien ved Hundsund. Midlertidige fartsdumper etableres før gangfeltet i begge retninger i natt eller påfølgende natt. Noe støy må påregnes. Vi håper dette tiltaket vil få bilister til å senke farten og overholde fartsgrensen som er 30 km/t på denne strekningen.
Vi fortsetter spuntarbeidet og jobber oss nedover mot Hundsund.

Sterkt støyende arbeid

Fremdriften i anlegget er god. Spuntarbeidet som defineres som sterkt støyende arbeid pågår nå i området ned mot Hundsund. Dette blir ferdigstilt innen oktober. Etter det starter vi med ramming av spunt. Alt spuntarbeid ferdigstilles i løpet av mars 2022.

Arbedistid for sterkt støyende arbeid er 08.00-17.00
Normal arbeidstid for alt annet arbeid er: 07.00-19.00 (15.00 på lørdager).


Sprengsalver og rystelser

Noen salver oppleves kraftigere enn andre. Det som skjer, er at det er sprekkesystemer i fjellet som kan føre trykkbølger langt av sted som igjen, gjør at de kan oppleves som kraftige.

Fra naturens side er mennesker og dyr utrustet med høy følsomhet for vibrasjoner og kan merke vibrasjoner under 0,5 mm/s. Det er derfor helt naturlig at man merker vibrasjoner selv om disse ligger langt under nivåer som potensielt kan være skadelig for et bygg. Det kan derfor føles ubehagelig når bakken vibrerer og hele bygget «rister». Spesielt på litt lenger avstand kan vibrasjoner føles ekstra ubehagelige. Dette er fordi de lave frekvensene fra vibrasjonene bærer lengst. Dette kan sammenliknes med bass fra et stereoanlegg - man hører bassen lenge før resten av lyden. Mennesker er dessuten også ekstra følsomme for vibrasjoner med lave frekvenser. Vi måler støy og vibrasjoner kontinuerlig og vi har verdier langt under tillatte grenseverdier.