Forbered planforslaget til politisk behandling

Etter at planforslaget har vært på offentlig ettersyn, skal vi vurdere bemerkningene som har kommet inn. Deretter skal dere oppdatere planforslaget slik at det blir klart for politisk behandling.

Hvor lang tid tar saksbehandlingen?

Hva er våre gebyrer?

Vurder bemerkningene

Når fristen for offentlig ettersyn har gått ut, sender vi de innkomne bemerkningene til dere. Dere må vurdere bemerkningene og ta stilling til i hvilken grad dere tar dem til følge. Vi vil også vurdere bemerkningene.

Bemerkningsmøte

Vi inviterer til bemerkningsmøte omtrent fire uker etter at vi har sendt bemerkningene. I dette møtet gjennomgår vi bemerkningene sammen, og deres og våre vurderinger av disse. I møtet vil vi også avklare i hvilken grad bemerkningene skal tas til følge og føre til endringer i planforslaget. I tillegg avtaler vi eventuelle nye dialogmøter. Vi vil også lage en plan for fremdriften fram til vi oversender saken til politisk behandling.

Til møtet må dere ta med deres kommentarer til bemerkningene. Bruk «forslagsstillers mal for kommentarer til bemerkninger etter offentlig ettersyn».

Vi fører referat fra møtet etter denne malen: «Mal for referat fra bemerkningsmøtet».

Utarbeid det endelige planforslaget

Gjør eventuelle endringer i planforslaget og oppdater materialet. Sjekk referatet fra bemerkningsmøtet før du sender inn dokumentene. Vi vil sende planforslaget til politisk behandling. Hvor lang tid tar saksbehandlingen?

Oversikten over dokumenter du må sende inn, finner du nederst på denne siden.

Send inn planforslaget med vedlegg til postmottak@pbe.oslo.kommune.no.

1. Skriv saksnummeret i emnefeltet på e-posten.
  2. Skriv følgende informasjon i e-posten dersom det har skjedd endringer:
    • fagkyndiges navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse
    • forslagsstillers navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse
  3. Sett inn liste over vedlegg.
  4. Gi vedleggene beskrivende navn (ikke nummer).

Oversikt over dokumenter du må sende inn

Du kan sende maks 50 mb på epost. Har du større filer, må de leveres på minnepinne eller via fildelingstjenester.

Sjekkliste dokumenter
HvaMal eller kravVeiledningFilformat
PlanbeskrivelseVeileder for å oppdatere planforslag til politisk behandling (docx)doc/docx
ReguleringsbestemmelserMal for oppsett av reguleringsbestemmelser (docx)Veileder for utforming av reguleringsbestemmelser og plankart (pdf)doc/docx