Billedkunst, 8 til 12 år

For barn med interesse for maling, farge og form.

Søk om plass

Om undervisningen

Billedkunst er et fag som omfatter ulike kunstuttrykk som tegning, maleri og skulptur. I dette faget får elevene muligheten til å eksperimentere med forskjellige materialer og teknikker samtidig som de blir bevisstgjort sitt eget kreative uttrykk.

Når det gjelder maleri, lærer elevene om bruk av farger og komposisjon. De får prøve seg på forskjellige teknikker som akryl, akvarellmaling, tempera, pastellkritt og collage. Innenfor tegning får de erfaring med bruk av kull, tusj og blyanter, og de lærer alt fra studietegning til frihåndstegninger. I skulpturøvingen fokuserer vi på å uttrykke oss tredimensjonalt ved hjelp av materialer som leire, papir, papp, hønsenetting og andre materialer. Vi tar også en titt på eksempler fra kunsthistorien.

Elevene får jobbe med lengre kreative prosesser og utforske ulike uttrykksformer. Undervisningen skjer i grupper, og hver elev får individuell oppfølging tilpasset sitt nivå. Hvert år arrangerer vi en utstilling om sommeren der alle elevene får vise frem sine verk.

8 til 10 år

Dette kurset er en videreføring av kunstkarusellen. Eleven er innom de forskjellige tradisjonelle utrykk som tegning, maleri og skulptur, men med større fokus på teknikk og utforming. Noen oppgaver vil også være lagt opp til å gå over to til fire uker.

10 til 12 år

I dette faget får elevene fortsatt jobbe med de tradisjonelle kunstformene, men de får også være med på å bestemme hva de vil gjøre i løpet av kurset. Læreren vil veilede dem og hjelpe dem med teknikk og utforming. Mange av oppgavene vil vare i flere uker, slik at elevene får tid til å tenke og utforske. Dette vil gjøre dem mer bevisste på hva de lager.

Kursdetaljer

Alder

8 – 12 år

Pris

2.660,– pr. semester, inkludert materialer

Varighet

Helårsplass. 75 minutter undervisning i uken. Undervisningsåret går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager

Undervisningssteder

  • Ila skole
  • Kunstnernes hus
  • MUNCH
  • Schous kulturstasjon
  • Teglverket skole
  • Voldsløkka kulturstasjon
  • Årvoll skole