Marianne Darlén Solhaugstrand

Marianne Darlén Solhaugstrand
Bilde: Marius Hauge
Marianne Darlén Solhaugstrand underviser i tegning og billedkunst ved Oslo kulturskole. Tegning tar for seg både klassiske og moderne teknikker, samt grunnleggende kunnskap om form og rom. Billedkunst består av både todimensjonale teknikker som tegning, trykk og maleri, og tredimensjonale teknikker, som ulike former for skulptur og moderne kunst.

Marianne Darlén har hovedfag fra Kunsthøgskolen i Oslo (1998–2004), Praktisk Pedagogikk(PPU) fra Høyskolen i Oslo og Akershus (2007–09), samt Kulturledelse fra OsloMet universitet (2017–18). Hun er mor til to barn på 7 og 10 år og brenner for at barn skal få tilgang til å lære om kunst og kultur.

Marianne Darlén er aktivt både som billedkunstner og kunstkonsulent/prosjektleder for utsmykninger i offentlig rom. Marianne Darlén har stilt ut en mengde steder både i Norge og utlandet, blandt andre på på Akershus Kunstnersenter, Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø Kunstforening,, Høstutstillingen, Thessaloniki Biennalen, Dronninglund Kunstnersenter, Seoul Art Center, og .NO Gallery – New York.

Hun har også jobbet som kurator for kunstfestivalen Arctic Challenge – Site Specific i tilknytning til idrettsfestivalen Tour de Andørja i Troms(2010–2012), her arbeidet hun tett med mange ulike performance og konseptuelle artister om kunst i idretts traséen.

Marianne Darlén har mottatt en rekke offentlige stipender, og er er innkjøpt av blant andre Sparebank1 Nord-Norges Kunststiftelse, Nordnorsk Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri og Kunst i Offentlig Rom (KORO).