Til innhold
Aldersvennlig by

Aldersvennlig transport (rosa busser)

Ruter aldersvennlig transport (rosa busser) er et nytt busstilbud for deg som er fylt 67 år. Tilbudet testes nå i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Sagene og Ullern.

Hvem er tilbudet for?

Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, som er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender, gå på besøk, eller har lyst på en tur ut.

Tilbudet gjelder for bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Sagene og Ullern.

Slik fungerer tilbudet

En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelen. Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Om du trenger hjelp eller veiledning hjelper sjåføren deg med dette. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

Første gang du bestiller reise trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Slik bestiller du transport (ruter.no)

Billett og betaling

Du betaler det samme pr reise som for en vanlig honnørbillett hos Ruter. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å kjøpe billett om bord på minibussen. Billetter må kjøpes på forhånd med RuterBillettappen, reisekort eller impulskort. Har du med en venn gjelder Ruters ordinære billettpriser.

Ønsker du mer informasjon?

Se Ruter.no eller ring Ruters kundetelefonen 23 24 28 50.