Vil du bli beredskapshjem for barn og unge?

Beredskapshjem er private hjem, som i en kortere periode tar imot barn som av ulike grunner ikke kan bo hjemme.

Oslo trenger deg som ønsker å jobbe som beredskapshjem

Vi trenger beredskapshjem som kan ta imot forskjellige barn - i forskjellige aldre. Ønsker du å hjelpe et barn som er i en vanskelig livssituasjon, eller kan du tenke deg mer informasjon om hva det betyr å være et beredskapshjem? Ta kontakt med oss!

Ønsker du å bli besøkshjem?

Et besøkshjem avlaster beredskapshjemmene ved behov. Vi trenger nå flere besøkshjem som i perioder kan ta imot barn, fortrinnsvis i helger og ferier. Besøkshjemmene må ha erfaring med barn.

Ta kontakt med oss

Telefon: 47 78 49 40 (kl. 09:00-15:00).

Rekrutteringsansvarlige kan også treffes på telefon:

E-post: beredskapshjem@bfe.oslo.kommune.no.

Fyll inn kontaktskjema (ODT) og send til oss, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat.

Om beredskapshjem

Når et barn opplever kriser eller akutte situasjoner trenger de noen som kan gi trygghet og omsorg på kort varsel. Et beredskapshjem tar imot barn og unge som ikke kan bo hjemme for en periode.

Skal du være beredskapshjem må du være en trygg voksen som kan møte barn og unge i vanskelige situasjoner med varme, tålmodighet og nærhet. Et barn i krise trenger trygghet, kjærlighet og forutsigbare rammer. Dere vil møte små og store utfordringer, og mange gleder som vil engasjere både faglig og menneskelig.

Det å kunne utgjøre en forskjell i et barns liv innebærer et stort ansvar. Samtidig kan det bety den store forskjellen for et barn som opplever en krise og må flytte i løpet av noen timer. Det å være beredskapshjem er meningsfullt, utfordrende, og samtidig givende.

En jobb

Som beredskapshjem får du et meningsfylt arbeid i eget hjem. For en voksenperson i familien er dette en fulltidsjobb. Du får arbeidsgodtgjøring tilsvarende en årslønn, også når du ikke har barn boende hos deg. Beredskapshjem med relevant utdanning vil motta godtgjøring tilsvarende minimum lønnstrinn 40, andre vil motta godtgjøring tilsvarende minimum lønnstrinn 35. Det er laget en ansiennitetsstige for godtgjøringen. Du vil også motta et månedlig skattefritt beløp til dekning av utgifter, så lenge barnet bor hos deg.

Vi hjelper deg

Du er ikke alene som beredskapshjem i Oslo. Vi tilbyr opplæring, veiledning, oppfølging og relevante kurs, for å bygge trygghet for deg og din familie. Du vil som beredskapshjem jobbe i tett samarbeid med en fagutdannet konsulent og psykolog, og få veiledning og støtte i hvordan du kan gi barnet best mulig omsorg. Vi har mange beredskapshjem knyttet til oss. Hjemmene opplever at det er en trygghet å være del av et arbeidsfellesskap med mye erfaring og kompetanse. Du vil også ha muligheten til å bli kjent med andre beredskapshjem og blant annet delta på gruppeveiledning.

Oslo trenger beredskapshjem som kan ta imot forskjellige barn - i alle aldre. Hvis du ønsker å jobbe som beredskapshjem hos oss knyttes du til en aldersgruppe, enten 0-4 år, 4-12 år eller 12-18 år.

Hvem er du?

Vi søker deg som ønsker å være en trygg, tålmodig og forutsigbar voksen for et barn som trenger det. Du har erfaring med barn og et ønske om å lære mer om hvordan du kan gi tilpasset og god omsorg til barn som kan ha vanskelige livserfaringer.

Det er en styrke å være to voksne i familien, men vi har også beredskapshjem med en voksen. Dersom du har egne barn er det en fordel at barna er i skolealder eller eldre. Du må bo i eller i nærheten av Oslo, og ikke lengre enn en times kjøring fra Oslo. Du trenger førerkort.

Vi ønsker beredskapshjem med ulik kompetanse, erfaringer og kulturell bakgrunn.

Vi ser frem til å høre fra deg!

Her finner du vår kontaktinformasjon.

Videoer om beredskapshjem

Vi har også behov for fosterhjem og familiehjem

Har du mulighet til å hjelpe barn og unge som fosterhjem eller familiehjem? Les mer om disse tiltakene i lenken under.