Fortsatt stor satsing på forebygging

Mandag ettermiddag skjedde flere alvorlige voldshendelser på Furuset og Tveita.

Bydel Alna bidrar der det er behov. Vi jobber forebyggende og forsterker nå innsatsen ute i ungdomsmiljøene.

Alna Bydelshus på Furuset.
Alna Bydelshus på Furuset. Bilde: Eivind Haugstad Kleiven

– Det gjør selvsagt et sterkt inntrykk på både beboere og ansatte i bydelen. Vi jobber kontinuerlig inn mot ungdommen og det står høgt på dagsorden. Bydelen var raskt på plass i ungdomsmiljøet i etterkant av disse hendelsene og det var god koordinering våre tjenester imellom. Flere av bydelens skoler ble raskt orientert. Vi fortsetter nå den forebyggende innsatsen. Bydelen har stort fokus på forebyggende arbeid blant barn og unge, sier Peer Lohne som er avdelingsdirektør for avdeling oppvekst og lokalsamfunn i Bydel Alna.

Fubiak Ung tar også grep den kommende tiden.

– Vi øker bemanningen de neste to ukene og vil ta sikte på å være mer synlige i nærmiljøet, sier Christian Slaaen som er leder for Furuset bibliotek og aktivitetshus

Politiet varsler økt tilstedeværelse

Tirsdag formiddag meldte politiet at begge mennene er innlagt på sykehus, men utenfor livsfare.

– Vi vil prioritere en stor tilstedeværelse i området framover. Det er ingenting som skal tilsi at en vanlig beboer skal føle seg utrygg, men det er uheldig at sånt skjer på åpen gate. Så for den allmenne trygghetsfølelsen så kommer vi til å prioritere en stor tilstedeværelse framover, sier Tom Kristiansen som er leder ved forebyggende seksjon ved Stovner politistasjon.

Trenger du noen å snakke med?

Åpningstidene på FUBIAK er utvidet til kl. 21.00 slik at ungdommer skal ha et samlingssted med trygge voksenpersoner rundt seg.

Oslohjelpa vil ha utvidet åpningstid ut denne uka og vil være tilgjengelig på telefon fra kl. 09.00 – 16.00. Oslohjelpa kan nåes på tlf: 94 01 52 58.

Sosial og ambulant akuttjeneste i Oslo kommune er døgnåpen og kan nås på tlf: 23 48 70 90