Oppgradering av Kristparken

Når parken står klar skal den bli en aktiv og attraktiv møteplass for et levende og engasjert nabolag, der sambruk, flerbruk, fellesskap og tilhørighet står i fokus.

Hva skal vi gjøre?

Oppgraderingen vil legge vekt på ny aktivitet, møteplasser og forbedret grønn struktur. Parken vil gjenbruke både utstyr og materialer som er i parken i dag. En ny multibane for fotball, basketball, landhockey og annen aktivitet kommer der det er en ballbane i dag. I dag er det asfalt på ballbanen. Den nye banen får et gummidekke som reduserer støy under bruk. Om vinteren kan multibanen islegges til skøytebane.

De viktigste endringene

  • Dagens tufteparkstativer samles på et sted. Stativene skal da kunne brukes både til trening og som en aktivitetsløype.
  • Det kommer bord og benker, og et mosjonsapparat, ‘fotpedal’, tiltenkt eldre eller innbyggere med redusert motorikk.
  • Bordtennisbordet vi har i dag blir med videre.
  • To nye sjakkbord med sittekrakker kommer ved en av møteplassene i parken.
  • Det blir en mosjons- og aktivitetsløype med lekeapparater som klatrenett, tau, trampoliner og sklier.
  • Parken får nye gangveier og innganger, slik at det blir mulig å gå/jogge/løpe runder på flate arealer, men også i stigninger og trappeløp.
  • Øverst mot Grubbegata blir det en ny møteplass med et amfi og fint utsyn.

Parken vil få økt biologisk mangfold, blomstereng og dyrkningsområde, og det blir plantet nye trær i den gamle alleen. Det blir nytt materiale på gangveiene, og gelender langs trappene og de bratte gangveiene. Overvann skal håndteres med blant annet absorberende dekke og regnbed. Det blir også ny belysning i parken.

Hvorfor gjør vi det?

Parken trenger en oppgradering for å bli en trygg og oversiktlig møteplass som innbyr til allsidig lek og aktivitet for barn og voksne i alle aldre. Oppgraderingen skal gjøre parken mer oversiktlig, med nye områder og muligheter til å bevege seg i og gjennom parken. Kristparken har et stort potensial for å skape flere aktive møteplasser for beboerne i området, skoler, barnehager og fritidsklubber som ligger i nærmiljøet.

Hva skjer når?

Anleggsarbeidene starter i begynnelsen av juni 2023. Høsten 2023 har parken har vært stengt på grunn av en omfattende oppgradering.

Fra 24. januar 2024 er deler av parken er klar til bruk igjen. Skilt, beplantning og det siste utstyret kommer på plass i løpet av våren/forsommeren 2024. Vi vil holde et åpningsarrangement når hele parken er klar.

Følg Bydel St. Hanshaugen på Facebook for mer informasjon om prosjektet.

Hvor skjer det?

Arbeidene skjer i Kristparken, i Bydel St. Hanshaugen. Parken avgrenses av Møllergata i øst, Deichmanns gate, Wilses gate og Fredensborgveien i nord, Grubbegata i vest og OBOS-bygget som ligger ved Hammersborg torg i syd. Terrenget skråner fra Grubbegata ned mot Møllergata.

Medvirkning i prosessen

Bydel St. Hanshaugen har sammen med SOLA Landskapsarkitekter gjennomført innspillsrunder med naboer og andre interessenter i forbindelse med oppgraderingen. Les rapporten fra innspills-prosessen.

Kontaktinformasjon

Byggeleder og nabokontakt
Ali M. Amrani
Bydel St. Hanshaugen
Telefon
Anleggsleder, Skaaret Landskap AS
Knut Ingar Loe-Eriksen