Varaordfører Kamzy Gunaratnam

Kontakt

Telefon

91 56 01 16

E-post

Besøksadresse

Rådhuset, 0037 OSLO

Varaordfører Kamzy Gunaratnam

Bystyret valgte Kamzy Gunaratnam til varaordfører den 21. oktober 2015 og hun ble gjenvalgt 23. oktober 2019.

Varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) ble født i 1988 i Sri Lanka. Da hun var tre år gammel flyttet hun fra det da krigsherjede landet til Hammerfest. To år senere flyttet hun til Oslo hvor hun er oppvokst.

Hennes politisk karriere startet i 2007, da hun ble valgt inn i AUF i Oslos styre. Siden har hun hatt en rekke politiske verv. Gunaratnam har vært sentralstyremedlem i AUF og leder av AUF i Oslo. I perioden 2012-2013 var hun spaltist for Dagbladet og Dagsavisen.

I 2011 overlevde Kamzy Gunaratnam terrorangrepet på Utøya. Dette har i senere tid gjort at hun i stor grad engasjerer seg i politiske spørsmål som bidrar til mer demokrati, samfunnsdeltagelse og åpenhet. Hun forvalter dette med et sterkt engasjement for ungdommen i Oslo og viktige verdispørsmål som likestilling, inkludering og ytringsfrihet. 

Varaordføreren har vært valgt til Oslo bystyre siden 2007. Hun har i tidligere bystyreperioder sittet i kultur- og utdanningsutvalget og helse- og sosialutvalget og sitter nå i kultur- og utdanningsutvalget.

 

Nedlastbare bilder

Pressebilder av varaordfører Kamzy Gunaratnam

Alle bilder kan fritt benyttes redaksjonelt mot kreditering (Foto: Oslo kommune/Sturlason).