Biografi Raymond Johansen

Byrådsleder Raymond Johansen er født i 1961 og oppvokst på Tveita i Oslo. Han har to voksne sønner og er gift med Christin Kristoffersen.

Byrådsleder Johansen gikk ut av Sogn videregående skole i 1979 som utdannet rørlegger. Han har lang politisk erfaring, og ble som 30-åring første gang valgt inn i byrådet i Oslo – den gang representerte han Sosialistisk Venstreparti (SV). Han har også vært leder av Sosialistisk Ungdom. I 1997meldte han seg inn i Arbeiderpartiet (Ap).

Byrådslederen var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015.

Byrådsleder Johansen har bred ledererfaring fra internasjonalt hjelpearbeid, blant annet som avdelingsleder i Norad, og som generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han har også vært leder av sportslig utvalg i Vålerenga fotball.

Raymond Johansen gikk av som partisekretær i 2015 for å stille som byrådslederkandidat i Oslo.

21. oktober 2015 ble han byrådsleder i Oslo og leder Oslos byråd utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet de Grønne (MDG).

Byrådsleder Raymond Johansens Curriculum vitae (PDF 0,2MB)

Gå til byrådslederens side