Til innhold
Utmerkelser og priser

Oslo kommunes hagepris

Oslo kommune vil påskjønne hager og grøntanlegg som bidrar til å gjøre Oslo til en grønn, vakker, sunn og menneskevennlig by.

Kriterier for hageprisen

Alle typer hager og grøntanlegg kan nomineres. Hager og grøntanlegg tolkes i vid forstand, men det er en forutsetning at anlegget enten er synlig for allmennheten utenfra eller tilgjengelig på annen måte. Du kan foreslå anlegg du selv er involvert i eller anlegg som du bare har kjennskap til. 

Nominer din kandidat

Frist for å nominere er 1. august 2019. 

Enkeltpersoner, hageeiere, borettslag, sameier, firmaer, fagfolk og fagmiljøer kan fremme forslag. Nominasjonen bør inneholde en begrunnelse og gjerne bilder.

Send ditt forslag til postmottak@bym.oslo.kommune.no, eller til Oslo kommune, Komiteen for premiering av hager og grøntanlegg, Bymiljøetaten, Postboks 636, 0507 Oslo.   

Om prisen

Hageprisen er en konkurranse med lange tradisjoner og ble for første gang avholdt i 1921. Vinnere tildeles en premie og et diplom. Tildelingen skjer gjennom en enkel seremoni som normalt finner sted i september. 

Komiteen

Komiteen som tildeler prisen består av:

  • Thomas Bartholdsen, Høyre
  • Guro Alette Elvenes, Miljøpartiet De Grønne
  • Karina Hellum, Arbeiderpartiet
  • Ida Dihle, Bymiljøetaten

Sekretariat

Bymiljøetaten fungerer som sekretariat for komiteens arbeid. 

Kontaktinformasjon

Vi kan kontaktes på e-post postmottak@bym.oslo.kommune.no, eller per post til Oslo kommune, Komiteen for premiering av hager og grøntanlegg, Bymiljøetaten, Postboks 636, 0507 Oslo.