Musikkteater, fordypning

For elever som har erfaring fra teater, sang og dans, og ønsker å fordype seg i musikkteater ved Oslo kulturskole, både som solister og med andre i et ensemble.

Søk om plass

Om undervisningen

På fordypning i musikkteater får elevene muligheten til å videreutvikle seg inne sang, dans og skuespill. Undervisningen er inndelt i bolker gjennom året og i hver bolk får elevene muligheten til å jobbe i dybden på ulike stilarter gjennom innstudering av sanger, koreografier og scener. Hver bolk avsluttes med en liten visning i et scenerom. Gjennom året vil elevene få kjennskap til sider av teaterfaget, som lys, lyd, sminke og kostyme.

Elevene vil jobbe med materiale fra kjente musikaler og nyere musikkteater, samt få være med å skape sitt eget uttrykk gjennom kreative prosesser. Det legges stor vekt på elevenes personlige utvikling gjennom arbeid med stemme, bevegelse og spill. Undervisningen foregår i aldersinndelte grupper i tillegg til noe individuell undervisning.

Workshop

I løpet av hvert semester arrangerer vi én helgeworkshop, tre til fire timer på lørdag og søndag. Elevene vil jobbe sammen i et ensemble og med solistoppgaver i innstuderingen av et helt musikkteaternummer. Her vil vi jobbe med nummer fra kjente musikaler hvor både sang, dans og tekst står i fokus. Workshopen vil også ha et fokus på sosiale aktiviteter og det blir muligheter for inspirasjon i form av film, teaterbesøk og gjester. Man kan også melde seg på helgeworkshop uten å være elev ved musikkteater fordypning.

Kursdetaljer

Alder

Elever fra 7. trinn til 3. klasse på videregående skole.

Pris

2.166,– pr. semester

Varighet

Helårsplass. Én økt i uka. Undervisningsåret går over 30 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager.

Pedagoger

Undervisningssteder

  • Manglerud kulturstasjon