Krakabøla lekeplass

Stengte bad og idrettsanlegg

Alle bad og innendørs idrettsanlegg er stengt. Utendørs idrettsanlegg kan benyttes til organisert trening for barn og unge under 20 år i grupper på maks 10 stk., så lenge de holder én meter avstand til enhver tid.

Vil du hjelpe oss med en liten test av nettsidene på mobil?

Det tar tre minutter.

Kontakt

Besøksadresse

St. Halvards gate 23, 0192 OSLO

Krakabøla lekeplass

I gamlebyen like ved Dyvekes bro og historiske ruiner fra middelalderen, finner du en lekeplass som krever litt utforskning. Her kan barna blant annet boltre seg i «byen i skyen», som er et litt annerledes klatreanlegg formet som en miniby.

Lekeplassen er et resultat av godt dugnadsarbeid gjennom 19 år, utført av barn og voksne tilknyttet Gamlebyen Sport og Fritid (GSF). De har fått god hjelp fra sparebankstiftelsen DNB i tillegg til andre samarbeidspartnere. GSF tilpasser stadig aktivitetsparken etter brukernes behov, og benytter egen erfaring og lokal kunnskap i utviklingen av byrom.

Fasiliteter

  • Små hus som delvos er bygget på toppen av metallstolper
  • Tau og trestiger
  • Sklie, planker og brannmannstang
  • Skatebowl for ungdommen

Her kan barna utforske flere rom, og bevege seg mellom husene et stykke opp i luften. Her er det gode muligheter for balanse- og koordinasjonstrening. Hele konstruksjonen blir gjerne kalt «byen i skyen», fordi det er som en bitteliten by bygget på høye stolper. Alt i alt er dette et veldig spennende byggverk, som barna fra Gamlebyen skole og en arkitekt har tegnet.

I tillegg til dette kan man leke i sanden, sjekke ut en gammel telefonkiosk eller prøve et lite skateanlegg som ligger ved siden av byggverket. Noen få meter unna, nærmere Dyvekes bro, ligger en større skatebowl for ungdommen.