Sahaya Kaithampillai

Pedagogisk leder i Dynekilen barnehage

Sahaya Kaithampillai
Barna ser opp til deg. Du merker det når du kommer i barnehagen og de løper mot deg for å gi en klem. Det er noe ærlig og ekte ved det, og det betyr mye. Foto: Benjamin V. Andersrød

Det var egentlig helt tilfeldig at jeg begynte å jobbe i barnehage. Fordi jeg drev med musikk trengte jeg en jobb ved siden av, og begynte å jobbe her i Dynekilen barnehage. Etter å ha jobbet her en stund tok jeg en arbeidsplassbasert førskolelærerutdanning. Elleve år senere er jeg her enda, rett og slett fordi jeg merket hvor viktig jeg kan være for barna.

Barna ser opp til deg. Du merker det når du kommer til barnehagen og barna løper mot deg for å gi deg en klem. Det er noe ærlig og ekte ved det, og det betyr mye.

For å jobbe i barnehage bør du være engasjert. Det står ofte i stillingsannonsene, men det er faktisk viktig. Det er ikke for alle, du må ville det. Selvfølgelig kan jeg bli sliten av å omgås mennesker hele dagen, men det gir så mye tilbake. Hvis du gjør en bra jobb, er der, og er engasjert – da kommer barna til å verdsette deg.

Jeg er veldig engasjert i jobben min og jeg tror virkelig at jeg kan gjøre en forskjell.

Jeg har ikke gått i barnehage selv, men begynte rett på skolen da jeg kom til Norge. Men jeg tror på barnehage som institusjon. Jeg tror på barnehagen som en arena der vi kan gjøre en forskjell og hjelpe barna til å få en god start på livet.

Foreldrene har lange dager på jobb, og barna er nesten mer i barnehagen enn de er våkne hjemme. Vi i barnehagen er derfor viktige personer for barna og en stor del av deres liv.

Et godt samarbeid med foreldrene har stor betydning for barnas utvikling i barnehagen. Vi vektlegger også å ha et tett samarbeid med skolen. Det å jobbe i Oslo kommune gjør at jeg føler at jeg gir noe tilbake til samfunnet og nærmiljøet.