Rask psykisk helsehjelp - Bydel Grorud

Rask psykisk helsehjelp er et gratis helsetilbud for deg over 18 år bosatt i Bydel Grorud som strever med lettere former for angst, depresjon og søvnvansker.

Slik kontakter du oss

Du tar selv direkte kontakt med oss på telefon. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlegen.

Vi kartlegger din situasjon og dine behov på telefon. Hvis du ikke kommer gjennom på telefonen, kan du sende oss en SMS med navnet ditt. Vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan. Du blir ikke ringt opp igjen hvis du ikke legger igjen beskjed. Ikke send sensitive helseopplysninger på SMS.

Din henvendelse blir drøftet og vurdert i teamet vårt. Vi kontakter deg med en tilbakemelding iløpet av to uker.

Behandling og metode

Tilbudet gis over en kort periode.

Tilbudet baserer seg i hovedsak på kognitiv terapi. Fokuset i behandlingen er på sammenhengen mellom tanker, følelser, atferd og kroppslige reaksjoner. Kognitiv terapi krever aktiv deltakelse fra deg, blant annet i form av hjemmeoppgaver og øvelser. For å få godt utbytte av tilbudet, må du regne med slik egenaktivitet. Vi tilbyr veiledet selvhjelp og inntil åtte individuelle samtaler.

Veiledet selvhjelp

Veiledet selvhjelp betyr at helsepersonell formidler eller henviser til selvhjelpsmateriell i form av brosjyrer, bøker eller elektronisk baserte programmer, der du jobber med dette på egen hånd, med oppfølging via telefon.

Samtaler

Vi kan tilby samtaler ved fysisk oppmøte eller ved krypterte videosamtaler.

Kontakt

Telefon
94 00 24 46
Postadresse:
Rask psykisk helsehjelp Bydel Grorud, Ammerudveien 22
0958 OSLO
Besøksadresse:
Ammerudveien 22
0958 OSLO

Telefontid

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag