Rask psykisk helsehjelp - Bydel Grorud

Et behandlingstilbud for deg med lettere angst og depresjonsplager

Rask psykisk helsehjelp er et gratis helsetilbud for deg som strever med lettere former for angst, depresjon og søvnvansker. Tilbudet gjelder for deg som er over 18 år og er bosatt i Bydel Grorud.

Målet med tilbudet er å gi tidlig hjelp for lettere psykiske plager, slik at problemene ikke utvikler seg. Hjelpen gis over en kortere tidsperiode.

Du tar selv direkte kontakt med oss på telefon. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlegen.

Slik søker du om rask psykisk helsehjelp

Ring 94 00 24 46, mandag eller tirsdag mellom 09:00 og 10:00.

Vi kartlegger din situasjon og dine behov på telefon. Hvis du ikke kommer gjennom på telefonen, kan du sende oss en SMS med navnet ditt. Vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan. Du blir ikke ringt opp igjen hvis du ikke legger igjen beskjed. Ikke send sensitive helseopplysninger på SMS.

Din henvendelse blir drøftet og vurdert i teamet vårt. Vi kontakter deg med en tilbakemelding iløpet av to uker.

Behandling og metode

Tilbudet baserer seg i hovedsak på kognitiv terapi, som er en godt dokumentert behandling for psykiske helseproblemer. Fokuset i behandlingen er på sammenhengen mellom tanker, følelser, atferd og kroppslige reaksjoner. Kognitiv terapi krever aktiv deltakelse fra deg, blant annet i form av hjemmeoppgaver og øvelser. For å få godt utbytte av tilbudet, må du regne med slik egenaktivitet. Vi tilbyr veiledet selvhjelp og inntil åtte individuelle samtaler.

Veiledet selvhjelp

Veiledet selvhjelp betyr at helsepersonell formidler eller henviser til selvhjelpsmateriell i form av brosjyrer, bøker eller elektronisk baserte programmer, der du jobber med dette på egen hånd, med oppfølging via telefon.

Samtaler

Vi kan tilby samtaler ved fysisk oppmøte eller ved krypterte videosamtaler.

Ved behov for akutt hjelp

Hvis du har behov for akutt hjelp, passer ikke Rask psykisk helsehjelp for deg.

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, kontakt:

• Akutt-teamet ved Groruddalen DPS på telefon 67 96 50 00
  • Legevakt på telefon: 116 117 (døgnåpen)

Ved behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113.

Hjelpetelefoner

Trenger du noen å snakke med nå, kan du også ringe en døgnåpen hjelpetelefon:
Mental Helse har telefonnummer 116 123 eller Kirkens SOS 22 40 00 40

Mestre Koronakrisen

Assistert selvhjelp har utviklet et gratis program som kan hjelpe deg som synes hverdagen er ekstra vanskelig å takle akkurat nå: Appen«Mestre koronakrisen» finner du her.

Postadresse:
Rask psykisk helsehjelp Bydel Grorud, Ammerudveien 22