Frisklivssentalen Bydel Ullern

Vil du bli mer fysisk aktiv, spise sunnere, styrke psykisk helse, slutte å røyke eller snuse? Det skal ikke så mye til og gevinsten er stor. Frisklivssentralen kan hjelpe deg!

Om Frisklivssentralen

Frisklivssentralen jobber med forebyggende og helsefremmende tiltak for å styrke innbyggernes helse. Her kan du få hjelp og støtte til å endre levevaner og mestre dine helseutfordringer. Frisklivssentralen er et tilbud til deg over 18 år som ønsker hjelp til å bli mer fysisk aktiv, få et sunnere kosthold, slutte å snuse eller røyke og sove bedre.

Se brosjyre her.

Hva består oppfølgning på frisklivssentralen av?

Når du tar kontakt med frisklivssentralen starter vi med en helsesamtale hvor de ser på dine behov, ønsker og mål. Sammen finner vi ut hvilke aktiviteter eller tilbud som passer for deg og lager en plan for veien videre. Oppfølgningen gis i 12 uker.

Tilbud på frisklivssentralen

 • Frisklivstrening – Utendørs gruppetilbud med sirkeltrening. Vi jobber med egen kroppsvekt samtidig som vi får opp pulsen. Passer fint for deg som ønsker å komme i gang med trening eller ikke har trent før. Vi trener ute hele året.
 • Egentrening i treningsrom - Det åpent treningsrom noen timer i uken for egentrening. Du vil få veiledning før oppstart.
 • Månedens fredagtur - Vi går tur siste fredagen i måneden (noe avvik, se timeplan). Turen begynner kl. 11:00 og varer i 2-3 timer. Åpen for alle, også uten frisklivsoppfølgning.
 • Trening for deg med KOLS – Treningsgruppe i samarbeid med fysioterapeut. Passer deg med mild til moderat grad av KOLS.
 • Digitalt gruppetilbud for ledd, bevegelighet og avspenning – tilbudet er rettet mot deg som er plaget med utmattelse, langvarige muskel- og skjelettsmerter, er sykemeldt eller har lettere psykiske plager. Det blir fokus på å lære avspennings- og bevegelsesteknikker, pust og kroppsbevissthet.
 • Kurs «bra mat for bedre helse»: Kurset er for deg som har et ønske om å endre kostholdet ditt. Kurset vektlegger kostholdsendring over tid under mottoet «små-skritt, store forbedringer» og er basert på de nasjonale kostrådene. Består av fire kurssamlinger.
 • Søvnveiledning – Det tilbys individuell samtaleoppfølgning og tilgang på nettbasert søvnkurs.
 • Snus- og røykeslutt – Det tilbys individuell samtaleoppfølgning til deg som ønsker å slutte med snus eller røyk.

Du kan se oversikt over tidspunkt og datoer på timeplanen her.

Tilbud for personer med helseplager etter Covid-19

Frisklivssentralen Bydel Ullern har en lavterskel møteplass for deg som opplever helseplager etter Covid-19. Vi møtes annenhver mandag kl. 13:00-14:00 (oddetallsuker) for erfaringsdeling og samtale. Frisklivsveileder er til stede under samlingen. Utover dette gir det oppfølgning gjennom ordinært frisklivstilbud.

Hvordan melde seg på?

Det er ikke krav om henvisning for å benytte seg av frisklivstilbudet. Du kan ta direkte kontakt med frisklivsveileder for å avtale oppstart. Fastlegen eller annet helsepersonell kan også sende en henvisning, så tar vi kontakt med deg. Du må være bosatt i Bydel Ullern for å benytte tilbudet.

Hvis du er bosatt i en annen bydel finner du kontaktinformasjon til din frisklivssentral her.

Kontakt frisklivsveileder

Rebecca Verde Haganes

Telefon: 47 66 57 18
E-post: friskliv@bun.oslo.kommune.no

Husk å ikke oppgi sensitive personopplysninger på mail.

Kontakt

Telefon
47 66 57 18
E-post
friskliv@bun.oslo.kommune.no
Postadresse:
Ullern frisklivssentral, Pb 43, Skøyen
0212 OSLO
Besøksadresse:
Skøyen terrasse 1
0276 OSLO

Åpningstider

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Hvis du ikke har mulighet på dagtid settes det opp veiledning på kveldstid etter avtale. Det er mulighet for å delta på treningsgrupper både dag- og kveldstid to dager i uken.