Til innhold

GjenbruksID for å besøke gjenbruksstasjonene i Oslo

Fra 20. mars må du ha GjenbruksID når du skal besøke gjenbruksstasjonene i Oslo.

Fra 20. mars må du ha GjenbruksID når du skal besøke gjenbruksstasjonene i Oslo. GjenbruksID er en QR-kode du skal vise frem i bommen når du kommer frem til stasjonen. GjenbruksID er gratis, og enkel både å hente og bruke.

Hva er GjenbruksID og hvordan skaffer jeg det?

Du viser frem GjenbruksID-en i bommen når du kommer frem til stasjonen. For å kunne fortsette å levere avfall uten å betale må du vise fram koden ved hvert besøk fremover. GjenbruksID har varighet ut gjeldende kalenderår, og må fornyes hvert år. 

Du skaffer deg GjenbruksID gjennom en av de to fremgangsmåtene under. 

Få tilgang til GjenbruksID gjennom appen Oslonøkkelen

Vi anbefaler at du bruker Oslonøkkelen. Det er en app som er integrert med GjenbruksID.

Finn Oslonøkkelen i Appstore

Finn Oslonøkkelen i Google Play

I tillegg til GjenbruksID fungerer Oslonøkkelen som en elektronisk nøkkel som gir deg tilgang til flere av kommunens tjenester ut over ordinære åpningstider. Les mer om Oslonøkkelen.

Last ned GjenbruksID gjennom Min side

Du finner også GjenbruksID via Oslo kommunes Min side. Inne på Min side kan du enkelt velge om du vil laste ned QR-koden til telefonen din, eller skrive den ut på papir

Hent din GjenbruksID (Logg inn)

Hvem kan få GjenbruksID?

Du må være bostedsregistrert i Oslo for å ha tilgang til koden. 

Hvis du er bor i Oslo, men er folkeregistrert i en annen kommune, kan du også ha rett til GjenbruksID. Du finner et søknadsskjema etter at du har logget deg inn på MinSide. Legg ved dokumentasjon på at du er bosatt i kommunen (for eksempel leiekontrakt) sammen med søknaden. 

Hvorfor?

Gratis inngang ved Renovasjonsetatens gjenbruksstasjoner er et tilbud til alle oslofolk. Som oslobeboer betaler du allerede for denne tjenesten gjennom renovasjonsgebyret.

Vi tar også imot bedriftskunder og kunder bosatt i andre kommuner. Disse skal betale et gebyr hver gang de leverer, men det er vanskelig for våre ansatte å skille disse kundene fra oslobeboere.

Renovasjonsetaten har beregnet at rundt femten prosent av de besøkende er bedriftskunder eller innbyggere fra nabokommuner. Det betyr at opp mot 100 000 kunder ikke betaler for levering.

Derfor innfører vi nå GjenbruksID, så vi kan være sikre på at de som bruker gjenbruks-stasjonene er de samme som er med på å betale for dem. Enkelt og rettferdig.

Personvern

For å kunne gjøre tilbudet bedre på våre gjennbruksstasjoner vil vi lagre noe besøkshistorikk. Dette gjør vi får å få så god statistikk som mulig. Vi anonymiserer alle data hvert nye kalenderår. 

Du kan selv se besøkshistorikken din på Min side. 

Vi skjønner at man kan kvie seg for å oppgi personummeret, men vi trenger dette for å bekrefte at du er bosatt i Oslo. Det er ikke synlig for andre enn deg selv. Personummeret viser oss din adresse fra Folkeregisteret. 

Hvis du ikke ønsker å oppgi personnummer eller registrere en GjenbruksID kan du betale for levering ved hvert besøk på lik linje med kunder fra andre kommuner.