Til innhold
Avfall og gjenvinning

GjenbruksID for å besøke gjenbruksstasjonene i Oslo

Husk å fornye din GjenbruksID

GjenbruksID er gyldig i ett kalenderår. Hvis du bruker Oslonøkkelen, oppdaterer den seg automatisk. Hvis du lastet ned eller skrev ut GjenbruksID fra Min side i fjor, må du skaffe en ny i 2020.

GjenbruksID er en QR-kode for å levere avfall gratis. Du viser frem GjenbruksID-en i bommen når du kommer fram til stasjonen. Du kan bruke den både på papir og mobil.

Skaff GjenbruksID

Få tilgang gjennom appen Oslonøkkelen

Vi anbefaler at du bruker Oslonøkkelen. Det er en app som er integrert med GjenbruksID. 

Last ned Oslonøkkelen i Appstore

Se video som viser hvordan du laster ned Oslonøkkelen til iphone

 

Last ned Oslonøkkelen i Google Play

Se video som viser hvordan du laster ned Oslonøkkelen med android

I tillegg til GjenbruksID fungerer Oslonøkkelen som en elektronisk nøkkel som gir deg tilgang til flere av kommunens tjenester ut over ordinære åpningstider. Les mer om Oslonøkkelen.

 

Last ned eller skriv ut fra Min side

Du kan også finne GjenbruksID inne på Min side. Her kan du velge om du vil laste ned QR-koden til telefonen din, eller skrive den ut på papir.

GjenbruksID på MIn side har varighet ut gjeldende kalenderår, og må fornyes hvert år. 

Få GjenbruksID på Min side (logg inn)

Se video som viser hvordan du får GjenbruksID på Min side.

 

Hvem kan få GjenbruksID?

Privatpersoner som er bostedsregistrert i Oslo for å ha tilgang til koden. 

Næringskunder kan ikke få GjenbruksID, men må betale for levering på stasjonen.

Hvis du er bor i Oslo, men er folkeregistrert i en annen kommune, kan du også ha rett til GjenbruksID. Du finner et søknadsskjema etter at du har logget deg inn.

Legg ved dokumentasjon på at du er bosatt i kommunen (for eksempel leiekontrakt). 

Hvis du bor utenfor Oslo kan du fortsatt levere avfall, men da må du betale, og trenger ikke GjenbruksID.

Kontakt oss

Vi svarer gjerne på spørsmål om GjenbruksID. Spør oss på chat, ring oss på 21 80 21 80 eller send oss en e-post: postmottak@ren.oslo.kommune.no

GjenbruksID sikrer at Osloboere får levere avfall gratis

Som oslobeboer betaler du allerede for å levere avfall gjennom renovasjonsgebyret, så du trenger ikke betale noe på stasjonen.  

Besøkende fra andre kommuner og bedriftskunder må betale et gebyr for å levere.

Før vi innførte gjenbruksID, var rundt femten prosent av de besøkende bedriftskunder eller fra andre kommuner. Vi har beregnet at rundt 100 000 leverte uten å betale hvert år, fordi det var vanskelig å skille de besøkende fra hverandre. 

Med GjenbruksID kan vi være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene, er de samme som er med å betale for dem. Enkelt og rettferdig.

Slik fungerer GjenbruksID

Personvern

GjenbruksID henter din bostedsadresse fra Folkeregisteret. Fødselsnummeret ditt er ikke synlig for andre enn deg selv. Du kan selv se besøkshistorikken din på Min side. 

Hvis du ikke ønsker å oppgi personnummer eller registrere en GjenbruksID kan du betale for levering ved hvert besøk på lik linje med kunder fra andre kommuner.

Vi lagrer besøksstatistikk for å gjøre tilbudet ved gjenbruksstasjonene enda bedre, blant annet gjennom å kontrollere at ikke næringsdrivende utnytter systemet. Hvert nye kalenderår anonymiserer vi alle data, slik at de ikke lenger kan knyttes til enkeltpersoner. 

Renovasjonsetaten er behandlingsansvarlig og vi har også inngått en avtale om årlige sikkerhetsrevisjoner for GjenbruksID. 

Vi baserer behandlingen av personopplysningene på forurensningsloven, arbeidsmiljøloven og avfallsforskriften, som du kan lese i fulltekst hos Lovdata.