GjenbruksID

Beboere i Oslo kan med gjenbruksID levere avfall inntil 20 ganger per år uten å betale ekstra.

Finn din GjenbruksID

Finn koden ved å logge inn i løsningen vår

Finn koden i appen Oslonøkkelen (Appstore)

Finn koden i appen Oslonøkkelen (Google Play)

Du kan bruke appen Oslonøkkelen, eller logge inn på våre sider og laste ned QR-koden til telefonen/skrive den ut på papir. Les mer om Oslonøkkelen.

Hva er GjenbruksID?

GjenbruksID er en QR-kode du viser frem og skanner i bommen når du kommer fram til stasjonen. Du kan ha koden på mobiltelefonen din eller skrevet ut på papir. Den er personlig og kan ikke brukes av andre.

Med GjenbruksID kan du levere inntil 20 ganger gratis per år (hageavfall, ee-avfall og farlig avfall er ubegrenset). Per levering etter dette betaler du:

  • 410 kr for inntil 1m3
  • 610 kr for inntil 3 m3

Du kan se hvor mange leveringer du har gjort ved å logge inn på våre sider, eller i appen Oslonøkkelen.

Avfall fra næringsvirksomhet (f.eks. fra utleie av leiligheter, vaktmestertjenester og håndverkertjenester) er ikke husholdningsavfall og kan heller ikke leveres ved bruk av GjenbruksID. Priser for næringsavfall gjelder.

Hvem kan få GjenbruksID?

  • Privatpersoner som er folkeregistrert i Oslo.
  • Privatpersoner som bor i Oslo, men som er folkeregistrert i en annen kommune, kan søke om GjenbruksID (logg inn). Du må dokumentere at du bor i Oslo.

Næringskunder og privatpersoner som bor utenfor Oslo kan ikke få GjenbruksID. De må betale for å levere avfall. Priser for næringsavfall gjelder.

Derfor har vi GjenbruksID

Beboere i Oslo betaler for å levere avfall gjennom renovasjonsgebyret. Besøkende fra andre kommuner og bedriftskunder må alltid betale et gebyr for å levere.

Før vi innførte GjenbruksID, var det vanskelig å skille de besøkende fra hverandre. Med GjenbruksID kan vi være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene, er de samme som er med å betale for dem.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss. Ring oss på 21 80 21 80 eller send oss en e-post: postmottak@reg.oslo.kommune.no.