GjenbruksID for å levere avfall gratis

Oslobeboere som leverer avfall fra egen husholdning til gjenbruksstasjoner, kan gjøre det gratis med GjenbruksID inntil 20 ganger per år.

GjenbruksID er en QR-kode du viser frem i bommen når du kommer fram til stasjonen. Du kan vise koden på mobil eller papir.

Husholdningskunder bosatt i Oslo har rett til 20 vederlagsfrie leveringer per år. Dette har de betalt for gjennom renovasjonsgebyret. Etter 20 leveringer betaler de per levering:

  • 200 kr for inntil 1m3 
  • 400 kr for inntil 3 m3

Du kan se hvor mange leveringer du har gjort på Min side. Det er også synlig i appen Oslonøkkelen, men du må sørge for å ha oppdatert til siste versjon.

EE-avfall og farlig avfall er unntatt fra regelen. Levering av kun disse avfallstypene utløser ikke et "klipp". 

Avfall fra næringsvirksomhet (f.eks. fra utleie av leiligheter, vaktmestertjenester og håndverkertjenester) er ikke husholdningsavfall og kan ikke leveres gratis ved bruk av GjenbruksID. Rater for næringsavfall gjelder.

Finn koden din

Du finner koden din i Oslonøkkelen og på Min side.

Få koden i Oslonøkkelen

Oslonøkkelen er en app som er integrert med GjenbruksID. 

Last ned Oslonøkkelen i Appstore

Last ned Oslonøkkelen i Google Play

I tillegg til GjenbruksID, gir Oslonøkkelen tilgang til flere av kommunens tjenester ut over ordinære åpningstider. Les mer om Oslonøkkelen.

Last ned eller skriv ut koden fra Min side

På Min side kan du laste ned QR-koden til telefonen din, eller skrive den ut på papir.

Du må fornye koden fra Min side hvert år. 

Finn koden på Min side (logg inn)

Hvem kan få GjenbruksID?

  • Privatpersoner som er folkeregistrert i Oslo. 
  • Privatpersoner som bor i Oslo, men er folkeregistrert i en annen kommune, kan søke om GjenbruksID (logg inn). Legg ved dokumentasjon på at du bor i Oslo, for eksempel leiekontrakt). 

Næringskunder og privatpersoner som bor utenfor Oslo, kan ikke få GjenbruksID. De må betale for å levere avfall.

Derfor har vi GjenbruksID

Som oslobeboer betaler du for å levere avfall gjennom renovasjonsgebyret, så du trenger ikke betale noe på stasjonen (inntil 20 ganger per år). Besøkende fra andre kommuner og bedriftskunder må alltid betale et gebyr for å levere.

Før vi innførte GjenbruksID, var det vanskelig å skille de besøkende fra hverandre. Med GjenbruksID kan vi være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene, er de samme som er med å betale for dem.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss. Ring oss på 21 80 21 80 eller send oss en e-post: postmottak@reg.oslo.kommune.no

 

Slik fungerer GjenbruksID