GjenbruksID for å levere avfall

Hvis du bor i Oslo og vil levere avfall på gjenbruksstasjonene, må du ha GjenbruksID. Den gir deg rett til å levere avfall inntil 20 ganger per år uten å betale ekstra.

  GjenbruksID er en QR-kode du viser frem og skanner i bommen når du kommer fram til stasjonen. Du kan ha koden på mobiltelefonen din eller skrevet ut på papir.

  Unntakene er:

  • hageavfall 
  • EE-avfall
  • farlig avfall

  Hvis du leverer kun disse avfallstypene, skal du ikke betale ekstra eller skanne koden din - bare vise den frem. Du trenger ikke vise GjenbruksID for å kjøpe jord.

  Husholdningskunder bosatt i Oslo har rett til 20 leveringer per år uten ekstra kostnad. Dette har de betalt for gjennom renovasjonsgebyret. Etter 20 leveringer betaler de per levering:

  • 200 kr for inntil 1m3 
  • 400 kr for inntil 3 m3

  Du kan se hvor mange leveringer du har gjort på Min side. Det er også synlig i appen Oslonøkkelen, men du må sørge for å ha oppdatert til siste versjon.

  Avfall fra næringsvirksomhet (f.eks. fra utleie av leiligheter, vaktmestertjenester og håndverkertjenester) er ikke husholdningsavfall og kan ikke leveres ved bruk av GjenbruksID. Rater for næringsavfall gjelder.

  Finn koden din

  Du finner koden din i Oslonøkkelen og på Min side.

  Få koden i Oslonøkkelen

  Oslonøkkelen er en app som er integrert med GjenbruksID. 

  Last ned Oslonøkkelen i Appstore

  Last ned Oslonøkkelen i Google Play

  I tillegg til GjenbruksID, gir Oslonøkkelen tilgang til flere av kommunens tjenester ut over ordinære åpningstider. Les mer om Oslonøkkelen.

  Last ned eller skriv ut koden fra Min side

  På Min side kan du laste ned QR-koden til telefonen din, eller skrive den ut på papir.

  Du må fornye koden fra Min side hvert år. 

  Finn koden på Min side (logg inn)

  Hvem kan få GjenbruksID?

  • Privatpersoner som er folkeregistrert i Oslo. 
  • Privatpersoner som bor i Oslo, men er folkeregistrert i en annen kommune, kan søke om GjenbruksID (logg inn). Legg ved dokumentasjon på at du bor i Oslo, for eksempel leiekontrakt). 

  Næringskunder og privatpersoner som bor utenfor Oslo, kan ikke få GjenbruksID. De må betale for å levere avfall.

  Derfor har vi GjenbruksID

  Som oslobeboer betaler du for å levere avfall gjennom renovasjonsgebyret, så du trenger ikke betale noe på stasjonen (inntil 20 ganger per år). Besøkende fra andre kommuner og bedriftskunder må alltid betale et gebyr for å levere.

  Før vi innførte GjenbruksID, var det vanskelig å skille de besøkende fra hverandre. Med GjenbruksID kan vi være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene, er de samme som er med å betale for dem.

  Har du spørsmål?

  Ta gjerne kontakt med oss. Ring oss på 21 80 21 80 eller send oss en e-post: postmottak@reg.oslo.kommune.no

   

  Slik fungerer GjenbruksID