Oslonøkkelen

Oslonøkkelen er en digital nøkkel som gir deg utvidet og enklere tilgang til flere av byens lokaler og tjenester via en app på din mobiltelefon.

Hvordan skaffer jeg Oslonøkkelen?

Du kan laste ned Oslonøkkelen til mobilen din. 

Hva kan du bruke Oslonøkkelen til?

Oslonøkkelen gir deg selvbetjent tilgang via mobilen til lokaler og tjenester i Oslo. I appen finner du oppdatert informasjon og åpningstider for selvbetjent tilgang for hvert sted.

I dag gir appen deg tilgang til:

Alle Deichmans meråpne bydelsbiblioteker og flere minigjenbrukstasjoner vil bli tilgjengelige gjennom Oslonøkkelen i løpet av 2021.

Vi jobber med å tilby andre typer tjenester, blant annet prøves Oslonøkkelen ut på bydelslokaler og skoler som lånes ut til frivillig aktivitet.

Hvordan fungerer Oslonøkkelen?

Oslonøkkelen er en app du kan laste ned på din mobiltelefon. Første gang du bruker appen må du logge inn med ID-portalen (MinID, BankID, BankID på mobil eller Buypass) og opprette en brukerprofil. Dette trenger du bare å gjøre én gang.

Byen er åpen


For å komme i gang med appen må du lese gjennom brukervilkårene og godkjenne disse. 

Du er også nødt å gi Oslonøkkelen tilgang til din posisjon for å kunne åpne opp dører eller bommer til tjenestene. Appen bruker posisjonen din for å finne ut om du er i nærheten av døra du skal åpne.

De ulike tjenestene kan ha spesifikke vilkår som du trenger å godkjenne for å ta dem i bruk.

I appen vil du se tilgjengelige tjenester på kartet. 

Kontakt oss

Send oss gjerne tilbakemeldinger om Oslonøkkelen: oslonokkelen@oslo.kommune.no