Oslo kommunes frivillighetspris

Oslo kommune ønsker å hedre en initiativrik person, organisasjon eller forening som har utmerket seg med frivillig innsats til beste for medmennesker i Oslo.

Utdeling av prisen 2021

Vinner vil bli kunngjort og prisen vil deles ut på Oslo kommunes frivillighetskonferanse tirsdag 12. oktober klokken 18–20. Årets konferanse gjennomføres digitalt.

Juryen har plukket ut følgende tre finalister til årets pris:

Akerselva Padleklubb, engasjement for unge i nærmiljøet og naturen

Akerselva Padleklubb er en lavterskel klubb som bidrar til et bedre oppvekstmiljø og aktiviteter for barn og unge i Bydel Gamle Oslo. Akerselva Padleklubb fremmer padling og roing i Akerselva og Oslofjorden, og har også et ekstra fokus på å ta vare på naturen blant annet arrangerer de søppelplukking. Klubben samarbeider fast med JOY og YamanaBoats i tillegg til dialog og samarbeid med mange andre organisasjoner.

Even Nord Rydningen, engasjement for klima og miljø

Even Nord Rydningen engasjerer seg sterkt for klima og miljø og står bak flere initiativ og arrangementer i byen de siste årene, blant annet Matgilde mot Hungersnød på Sagene og Bønder i byen i Geitmyra parsellhager. Han er primus motor og styreleder i Foreningen Klimabrølet, som har markert seg som Norges største folkeaksjon for klimaet. Årets klimabrøl ble arrangert 27. august og mottok stort engasjement.

Organisasjonen Hjertet av Holmlia for barn og ungdom

Hjertet av Holmlia ble startet av Aysel og Huseyin Yesiltas fra Holmlia i 2018. Gjennom ulike aktiviteter gir de barn og ungdom på Holmlia et trygt sted å være, og bidrar til økt inkludering, samhold og til forebygging av kriminalitet og fattigdom. De samarbeider også med konfliktrådet og friomsorgen for å vinne de som er på vei til å falle utenfor tilbake.

Kriterier for å velge kandidat

  • Prisen kan gis til en enkeltperson, organisasjon eller forening.
  • Kandidaten må ha utmerket seg med frivillig innsats til beste for medmennesker i Oslo.
  • Prisen kan gis på grunnlag av frivillig innsats over lengre tid eller i en tidsavgrenset periode.
  • Prisen kan ikke gis til en kommunal aktør.

Statutter for Oslo kommunes frivillighetspris (PDF 0,5MB)

Kort om prisen

Prisen deles ut årlig. Hensikten med prisen er å øke status og interesse for frivillig arbeid. Den skal synliggjøre frivillighetens verdi for mennesker og samfunn gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Prisen gis en person, organisasjon eller forening.

Vinneren mottar et diplom og 50 000 kroner.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om frivillighetsprisen, kontakt Åshild Andrea Brekke på ashild.brekke@kul.oslo.kommune.no

Juryen

Juryen består av representanter både fra frivillig og kommunal sektor i Oslo. Den ledes av byråd for kultur, idrett og frivillighet. Kulturetaten er sekretariat for juryen.

Vinner 2020

Aktive Kvinner i Bjerke ved Ruby Sivaganesh vant Oslo kommunes frivillighetspris for 2020.

Aktive Kvinner i Bjerke arrangerer blant annet sykkelturer, aerobictrening, skogturer og kurs i kampsport og konflikthåndtering. Videre har Aktive Kvinner i Bjerke vist en imponerende omstillingsevne i forbindelse med koronasituasjonen og har gjennom skype-trening og informasjonssamlinger i smittevern hatt stor betydning for folks mentale og fysiske helse.