Tilskudd, legater og stipend

Tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner innen helse- og sosialområdet

Frist for å søke

Søknadsfristen for 2021 er passert. Forventet frist for 2022 er 1. april 2021.

Kort om tilskuddet

Tilskuddsordningen skal støtte opp om frivillige og ideelle organisasjoners innsats på helse- og sosialområdet, og bidra til inkludering, gode levekår og aktiv samfunnsdeltakelse for innbyggerne i Oslo.

Det kan søkes om:

• Driftstilskudd
  • Prosjekttilskudd til tidsavgrensede prosjekter

Hvis du søker om begge, må du levere to søknader.

Kriterier for å søke

Hvem kan søke?

Ideelle, frivillige og bruker- og pårørendeorganisasjoner i Oslo som har tilbud innen helse- og sosialsektoren. Hvis organisasjonen ikke har en Osloavdeling må søknaden beskrive særskilte aktiviteter i Oslo.

Tildelingskriterier:

Ved tildeling av tilskudd legges det vekt på om organisasjonen:

• bidrar til formålet med tilskuddsordningen
  • gir et tilbud som er åpent for alle innbyggere, uavhengig av bydelstilknytning
  • kan dokumentere god kvalitet og gode resultater
  • har en god organisasjonsdrift
  • utfyller tilbud i regi av kommunen eller andre organisasjoner
  • stimulerer til frivillig innsats
  • bidrar til hjelp til selvhjelp
  • fremmer brukermedvirkning
  • har en andel egenfinansiering

Fullstendige retningslinjer

Retningslinjer for tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner på helse- og sosialområdet (PDF 0,1MB)

• 1Gjør klar vedlegg
      • Nøkkeltall for antallmedlemmer, brukere, frivillige og evt. ansatte i aktiviteten det søkes tilskudd til.
      • Budsjett for søknadsåret med finansieringsplan.
      • Oppdatert budsjett for inneværende år.
      • Godkjent årsmelding og regnskap for søkerorganisasjonen.
      • Årsrapport med regnskap for tiltaket eller prosjektet det søkes tilskudd til.
      • Attest for skatt og mva hvis dere har ansatte.
      • Andre relevante vedlegg som brukerundersøkelser eller informasjonsbrosjyrer.
    • 2Logg inn, fyll ut og send inn søknaden

Søknadsfristen for 2021 er passert.

• All dokumentasjon skal sendes inn innen søknadsfristen.
      • Dersom årsregnskap/årsrapport ikke er behandlet, kan dette ettersendes fram til 15. mai.
      • Ettersendingsskjema finner du sammen med søknaden i meldingboksen på Min side.

• 1Behandling av søknaden

Velferdsetaten tar i mot og vurderer søknadene og gir en anbefaling om fordeling av tilskuddsmidlene til byrådet. Byrådets budsjettforslag, inkludert innstilling til fordeling av tilskuddsmidlene, er klart i slutten av september.

• 2Få svar på søknaden

Når bystyret har vedtatt endelig fordeling av tilskuddsmidlene i sitt budsjettvedtak i desember, finner du listen over positive vedtak iOslo kommunes budsjett.

Alle søkere mottar tilsagnsbrev eller avslagsbrev innen utgangen av januar 2021.