Store Åklungen

Hvis du ønsker deg ro, frisk luft og bademuligheter i skogen, men ikke ønsker å gå eller sykle så langt for å komme dit, er Store Åklungen et fint og lett tilgjengelig turmål.

Vannet ligger i Nordmarka, bare 2,5 km fra Sognsvann. Ta med deg venner, mat, en god bok og et teppe. Ta dere god tid, finn deres eget sted og slå dere ned i fred fra andre turgåere.

Fiskemuligheter i Store Åklungen

Vannet er også kjent som et godt fiskevann med både ørret og abbor, så ta gjerne med fiskestanga og prøv noen kast. Det er ikke uvanlig med ørret over halvkiloen, og det beste fisket er på høsten. Husk å kjøpe fiskekort hos Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA).

Vannet ligger rett sørøst for Ullevålseter. Dersom du ønsker en litt lengre tur eller ønsker å gå forskjellige veier til og fra, kan du legge turen om Ullevålseter og likevel komme tilbake til Sognsvann. Dersom du vil ta en tur lengre inn i marka kan du sykle opp til Skjærsjøen og derfra kan du ta turen ned til Maridalsvannet.

Slik kommer du deg til Store Åklungen

Det er fine gå- og syklemuligheter til vannet. Fra Sognsvann parkering tar det ca. 20-25 minutter på sykkelsetet.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24