Solbergvannet

Om Solbergvannet

Solbergvannet er ett av tre vann som ligger på rad og rekke mellom Lutvann og Trasop. I nordøstdelen av vannet er det et fint og flatt område for å sette opp telt eller være en familie på dagstur med bading og sol.

Videre sørover på østsiden er det litt mer steinete, og det blir noen meter ned til vannet, som gir et flott og særegent preg. Også på vestsiden er det meget gode områder for telting og bading.

Slik kommer du deg til Solbergvann

Fra Trasop er det ikke lange stubben å gå, delvis på grusvei og siste del på blåmerket sti. Litt over én kilometer totalt fra Trasop er alt som skal til for å komme seg hit. Går du stien til høyre (etter noen hundre meter på grusveien), får du også med deg fantastisk utsikt på turen. Både fjordutsikt i det fjerne, og utsikt over bydel Østensjø litt nærmere. Dette punktet er verdt turen i seg selv.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Ingen målt temperatur

---