Rundtjern

Rundtjern er ett av de tre svært bynære vannene Solbergvann, Rundtjern og Skøyenputten.

Tjernet er et lite, men flott vann, som har grusvei nesten helt til vannkanten. Det går også lysløype til vannet, noe som gjør turen hjem sent på kvelden mye enklere. At grusveien fører hele veien til vannet gjør det enkelt å komme seg hit, spesielt fra Trasop eller Hellerudtoppen, men også fra Nøklevann.

Flere benker finnes rundt vannet, og det oppnår raskt god badetemperatur siden det er såpass lite. Myr i både sør- og nordenden gjør de to sidene i øst og vest mest aktuelle å bade fra, eller oppholde seg ved. Den korte og enkle adkomsten gjør dette til et populært vann for lokalbefolkningen, men er kanskje ikke så godt kjent i kretsene utenfor de bydelene som ligger inntil marka.

Rundtjern har også ørret- og abbor-bestand, for dem som er interessert i å fiske. Husk fiskekort fra Oslomarka Fiskeadministrasjon. Et lite tips, dersom du ønsker en storslått opplevelse, fra Rundtjern går det sti opp til vestsiden av Lutvann hvor du har en av markas fineste utsikter.

Les mer om fiskekort fra Oslomarka Fiskeadministrasjon

Slik kommer du deg til Rundtjern

Ta sykkelen eller bena fatt fra Trasop eller Hellerudtoppen, cirka 1,5 km fra utfartsparkeringen på Trasop og omtrent én kilometer fra Hellerudtoppen. Fra Nøklevanns nordende er det også omtrent én kilometer. Det vil si at det er omtrent to kilometer fra Ulsrudvann, på grusvei. Det er grusvei helt til vannet fra både nord og sør, så det er enkelt å trille barnevogn eller sykle hit.

Det er også mulig å komme hit via blåmerket sti enten fra Lutvanns vestside, eller fra Solbergvannet. De blåmerkede stiene som fører til Rundtjern er typisk kupert Østmarka-terreng, så det forseres best til fots.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Ingen målt temperatur

---