Øvresetertjern

Dette idylliske vannet finner du i Nordmarka, mellom Frognerseteren og Tryvannshøgda. Øvresetertjern er et flott badevann, men her finner du også gode muligheter for en vellykket piknik en varm sommerdag. Det er fine gressområder på vannets vestside.

Her er det også flere benker med bord, hvis du vil spise matpakka eller sitte og se på fin natur. Tvers over vannet finner du spennende skog og en sti som leder deg opp langs vannets østside. Her er det ikke like stor plass til piknikpleddet, men du finner flere steder du kan bade fra. Ellers er badebryggen helt sør i vannet et populært sted å komme seg uti.

Det er etablert to offentlig godkjente ildsteder på gressletta, så her er det fint å ta med pølser eller hjemmelaget pinnebrød.

Fiskemuligheter i Øvresetertjern

Vannet er også et ypperlig sted å ta med fiskestangen, og kanskje litt mark og en dupp? Er du heldig, får du en ørret eller en abbor på kroken. For å fiske lovlig i Øvresetertjern må du ha fiskekort.

Hvordan kommer du deg til Øvresetertjern?

Dette er et veldig høytliggende vann, så det en del høydemeter som skal bestiges med for eksempel sykkel fra sentrum. Det er store parkeringsplasser rett ved vannet hvis du har bil. Du kan også ta banen og gå i ca. seks minutter fra Voksenkollen, eller ca. fem minutter fra Frognerseteren.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24