Lauvtjern

Midt i Østmarkas nordre del, med vill og flott natur rundt, ligger denne perlen av en bademulighet. Lauvtjern har to badebrygger, som løfter badeopplevelsen flere hakk. Ta sats og hopp uti, dette er moro for både barn og voksne. Og en avkjøling etter å ha gått i det kuperte Østmarka-landskapet er ikke å forakte! Husk å sjekke dybden før du stuper.

Tjernet er av mindre størrelse, men det er faktisk god plass her, og bryggene er populære tilholdssteder. Det er mange fine badeplasser rundt vannet, og en stor og åpen plass på vestsiden som er godt egnet for telting. Bryggene befinner seg i nord-enden og øst i vannet. Dette vannet ligger et stykke unna de mest populære utfartsstedene, og er derfor et fint og ikke voldsomt mye besøkt turmål i Østmarkas nordre del, som ellers kan være folksomt ved de mest populære vannene. Å komme seg hit gjør man enklest via Lutvann, eller fra Haukåsen radar og ned.

Slik kommer du deg til Lauvtjern

Lauvtjern ligger rundt to kilometers gange på blåmerket sti unna Haukåsen radarstasjon, i nordvestlig retning. Det er ingen grusvei hit, kun stier. Derfor vil nok nærmeste sykkelmulighet være å parkere sykkelen i enden av grusveien og gå til fots fra nordenden av Lutvann, litt over én kilometer. Det er også mulig å ankomme fra over Puttåsen, eller fra Nuggerud P-plass ved Ellingsrud.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Ingen målt temperatur

---