Kroktjern

Kroktjern er et lite vann som ligger mellom Haukåsen radarstasjon og Lutvann. Dette hjerteformede vannet er et fint turmål for både barn og voksne.

Fra Lutvann i nord kan du gå oppover langs eggen med spektakulær utsikt på veien, og komme til munningen av en helt spesiell og spennende tunnel. Tunnelen ligger i nordvestre del av vannet, og er du glad i middels store edderkopper er det en utrolig spennende opplevelse å kikke inn til vannet fra andre siden av fjellet.

Hvis du kommer fra Nøklevann følger du blåmerket sti i kupert og spennende terreng i rundt en kilometer. Kroktjern er et flott turmål i seg selv, med flere fine steder å sette opp telt eller hengekøye, og er stort nok til at flere kan være der samtidig. Det er også flere fine muligheter for å bade her, men det bærer preg av å være et typisk markavann med litt mudderbunn. Likevel er det flere steinete steder du kan gå uti vannet.

Slik kommer du deg til Kroktjern

Kun blåmerket sti får deg til Kroktjern. Det ligger likevel nokså kortreist til, fra mange steder.

Du kan gå grusvei nesten helt opp til Haukåsen radar, og deretter nedover mot vest. Fra nordvest kan du via Lutvann komme deg hit, mens fra sørvest er det ikke snakk om mer enn 2-3 kilometer fra Ulsrudvann. Ta T-bane til Ulsrud, eller til Haugerud. Sykler du kan du sette sykkelen i stativer på Lutvann, eller du kan parkere den i Lutdalen, like nord for Nøklevann. Du kan også sykle mot Haukåsen, og deretter gå ned.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24