Ingierstrand

Hoppetårn, strand, svaberg og et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie – Ingierstrand er et funksjonalistisk bad som har alt. Ingierstrand ligger i Nordre Follo, 15 kilometer sørøst for Oslo, men forvaltes av Bymiljøetaten.

I tillegg til gresslette, består landskapet av vakre furutrær i kupert terreng. Hoppetårnet er svært populært, og der kan du hoppe fra 2, 3, 5 og 10 meter. I skoleferien er livreddere på plass klokka 12 til 20.

Historisk sus

Anlegget på Ingierstrand ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eyvind Moestue på oppdrag av familien Ingier. Da anlegget sto ferdig i 1934 ble det omtalt som «fjordens Frognerseter». Badet har vært eid av Oslo kommune siden 1936, og ble fredet av Riksantikvaren i 2012.

Her er det mulig å sole seg på gress, svaberg, sandstrand og brygger. Det finnes også to brygger beregnet på krabbefiske. På den største gressletten er det muligheter for ballspill eller kubb. Hellelagte gangveier og trapper gjør områdene lett tilgjengelig for alle.

Det finnes et sitteområde med takoverbygg der du kan nyte utsikten over hoppetårnet og Oslofjorden. Det er både toalett og dusjfasiliteter (merk at vannpostene i dette anlegget ikke har drikkevannskvalitet) ved stranden, og litt lenger opp finnes et tilrettelagt oppholdsområde med benker og avfallsbeholdere.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Badevannskvalitet ved bekk

Sist målt 18.06.24

Badevannskvaliteten er god

Badevannskvalitet ved strand

Sist målt 18.06.24

Badevannskvaliteten er god

Målt temperatur

17°C

Sist målt 21.06.24

Klassifisering basert på siste fire år

GrønnGod

Forklaring til fargekoder

 • Blå Utmerket: Badevannskvaliteten er stabilt bra gjennom hele badesesongen.
 • Grønn God: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men det kan forekomme perioder med redusert kvalitet.
 • Gul Tilstrekkelig: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men fraråding av bading kan forekomme i løpet av sesongen. Dette er stort sett knyttet til mye nedbør.
 • Rød Dårlig: Badevannskvaliteten er stort sett bra, men fraråding av bading kan forekomme i løpet av sesongen. Dette er stort sett knyttet til mye nedbør.

Fasiliteter

 • Stupetårn
 • Mobile toaletter (vannklosetter) er åpne i sommersesongen, ca. 15. mai til 15. september.
 • Baderampe
 • Badebrygger
 • Benker
 • Avfallsbeholdere
 • Sykkelparkering

Livreddere i skoleferien

To livreddere til stede klokken 12 – 20 i skoleferien.

Transport og parkering

Du kan ta buss fra Jernbanetorget til Ingierstrand. Bussturen tar ca. 25 minutter og er en fin tur i seg selv der den om sommeren kjører forbi en rekke badeplasser (Nordstrand bad, Katten, Hvervenbukta og Bestemorstranda) på sin ferd mot Ingierstrand. Hvis du kjører bil er det parkeringsplass ett par minutters gange fra stranden.