Griseputten

Kanskje ikke så innbydende navn, men vil du bade nokså uforstyrret av andre folk er dette et godt alternativ. Tjernet er ikke stort, men det er et par fine overnattingsplasser i øst, og samtidig har man fort tjernet omtrent for seg selv. Deilig, ikke sant?

Cirka to kilometer inn på blåmerket sti fra Sandbakken ligger dette tjernet. Du passerer tjernet på sørsiden på vei mot Eriksvann, når du kommer fra Tømmerholtjern. Det er myrete på sør- og vestsiden av tjernet, men mer svaberg-aktig på øst- og nordsiden. Dette er plasser det kan være fint med et lite bad, i et vann som blir raskt varmt på en solskinnsdag. Hvis du foretrekker å fiske fremfor å bade, er det også fiskemuligheter for ørret i tjernet. Populært blant fluefiskere, men bestanden av fisk gjør at du bør vise måtehold med å ta opp fisken. Hvis du kan, sett den gjerne tilbake. Husk å kjøpe fiskekort hos Oslomarkas Fiskeadministrasjon.

Les mer om fiskekort fra Oslomarka Fiskeadministrasjon

Slik kommer du deg til Griseputten

Du kommer deg kun til Griseputten ved å gå blåmerket sti. Nærmeste utfartssted er Sandbakken, cirka to kilometer vest. Du kan sykle til Sandbakken, og gå videre derfra. Tar du bil kan du parkere på p-plassen ca. 500 meter nedenfor sportsstua, og tar du buss går både rute 550 og 517 forbi. Du kan gå fra både stoppet Brokkenhus og Rolandsveien.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Ingen målt temperatur

---