Eriksvannet

Om du vil føle deg langt inne i skogen, uten å gå veldig langt, er badevennlige Eriksvannet et suverent turmål. Vannet ligger helt på kommunegrensen mellom Oslo og Nordre Follo, men det er ikke mer enn et par-tre kilometer å gå fra Sandbakken sportsstue.

Vannet er ganske smalt og omtrent 700 meter langt, men det er likevel gode muligheter for både dagstur og overnattingstur langs store deler av vannet. Det finnes flotte svaberg helt sør i vannet, der hovedstien fra Sandbakken går. Her er det supert å bade fra, og god plass.

Det er ingen tilrettelegging ved vannet, og det går ikke grusvei hit. Med utgangspunkt i Sandbakken går du østover i retning, og ved skillet mellom skiløype og blåsti tar du vil venstre på blåmerket sti. Du passerer først Tømmerholtjern og deretter Griseputten før du går en steinete og bred nedoverbakke før du når myrområdene som ligger mellom vannet og skogen.

Det er klopper å gå på over myra, og over til svabergene i sør. Det er myrområder i sør, sammen med de fine badeplassene, men det er lagt klopper over disse slik at bena forblir tørre på overfarten. Det er ikke voldsomt utfordrende sti hit, men litt kupert terreng er det.

Slik kommer du deg til Eriksvannet

For å komme deg til hit kan du sykle til Sandbakken sportsstue og deretter gå merket sti, eller ta bilen og sette den på parkeringsplassen 500 meter nedenfor Sandbakken. Med buss kan du ta rute 517 eller 550, og gå av på Brokkenhus. Gå deretter inn til Sandbakken, og fortsett turen derfra. Eriksvannet kan du også nå fra Sør-Elvåga eller Langvannet, ved å følge stier sørover.

Badevannskvalitet og temperatur

Bading frarådes i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading om prøveresultatet, to ganger på rad, er over grenseverdiene satt av Folkehelseinstituttet. Badetemperaturen måles i juni, juli og august.

Målt temperatur

0°C

Sist målt 01.01.24