Teater for barn

Ønsker du å lære hvordan du kan skape spennende karakterer ved bruk av stemme og kropp? Da er dette teaterkurset ved Oslo kulturskole midt i blinken for deg!

Søk om plass

Om undervisningen

I barnegruppene vil teaterarbeidet starte med lekbaserte øvelser. Elevene vil lære om grunnleggende teaterbegreper og få utfolde seg gjennom ulike aktiviteter som musikk- og rytmeleker, regler, dikt og eventyr. Sammen med gruppen vil elevene lære å bli bevisst på sin egen bevegelse og stemmebruk.

I teaterfaget kan elevene være kreative alene eller sammen med andre elever. De kan lære å mestre ulike oppgaver og få erfaring med å opptre for et publikum. Teaterkursene i kulturskolen er for både nybegynnere og erfarne elever, og de foregår i grupper delt etter alder. Vi vektlegger en lekende tilnærming, der hver elev blir sett og utfordret individuelt. Teater er for alle, men vi legger vekt på å tilpasse undervisningen til hver enkelt elev. Vi jobber med samspill, improvisasjon, forståelse av tekster og rollearbeid. Elevene vil få prøve seg på forskjellige skuespillerteknikker som kan hjelpe dem med å utvikle sitt sceniske uttrykk. Vi vil fokusere på kroppsspråk og stemmebruk i rollearbeidet. Målet med kurset er å skape et trygt og inkluderende miljø der alle kan være seg selv. Sammen vil vi skape minneverdige øyeblikk!

Hvert semester avsluttes med en visning eller en forestilling.

Kursdetaljer

Alder

Fra 5 til 12 år

Pris

2.258,– pr. semester

Varighet

Helårsplass. Undervisningsåret går over 30 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager.

Undervisningssteder

  • Manglerud kulturstasjon
  • Voldsløkka kulturstasjon