Musikkundervisning siden 1959

Musikktilbudet vårt sartet som Veitvet musikkskole i 1959.

Skolen ble overtatt av Oslo kommune i 1979 som da opprettet Oslo kommunale musikkskole. Etter som årene har gått har skolen opprettet undervisning i flere ulike disipliner innenfor andre kunstfagområder enn bare musikk. I 2002 skiftet skolen navn til Oslo musikk- og kulturskole, og videre til Oslo kulturskole i 2017.

Det var ingeniøren og bygningsentreprenøren Olav Selvaag som ved etableringen av Veitvet senter i Groruddalen også startet Veitvet Musikkskole som ett av en rekke kuturelle tilbud ved senteret. Ettersom skolen vokste skiftet den i 1968 navn til Veitvet Musikkonservatorium. Skolen hadde datre avdelinger: musikkskole for barnehage- og grunnskolebarn, musikkfagskole for ungdom mellom 16 og19 år, og musikkonservatorium for studenter.

Høsten 1973 donerte Selvaag Veitvet Musikkonservatorium til Oslo kommune. Musikkfagskolen ble i 1976 overført til Manglerud videregående skole og dannet grunnlaget for musikklinjen der. Konservatoriet ble skilt ut som Østlandets Musikkonservatorium, og fikk landets første musikkterapiutdanning i 1978.

Musikkskoleavdelingen ble omdøpt til Oslo kommunale musikkskole i 1978. Ettersom tiden har gått har undervisningstilbudet vokst, og omfatter flere disipliner innenfor ulike kunstfagområder, ved siden av musikk. I 2002 skiftet vi navn til Oslo musikk- og kulturskole og i 2017 ble skolen vår en del av Kulturetaten, og ble da til Oslo kulturskole, som vi heter i dag.