Vigdis Langeggen

Vigdis Langeggen er utdannet ved ettårig Forstudium i dans (1995–96), Kunsthøgskolen i Oslo og videre studier innen samtidsdans og improvisasjon i bl.a. Amsterdam og Berlin. Hun jobber som dansekunstner og pedagog og underviser ved Spin Off Forstudium i Dans, Forstudium teater, danselinjen ved Lillestrøm videregående skole, KHiO og PRODA (Profesjonell dansetrening).

Vigdis har lang erfaring med improvisasjon, både i studio, på scene og i uterom. Har koreografert for Spin Off Forstudium i dans, Dissimilis, og danselinjene ved Edvard Munch og Lillestrøm videregående. Hun var med å starte Rubato i 2006 som blant annet har vist filmen Level 6 på Ny norsk dans-festivalen, Et øyeblikk etter på Scenehuset og I morgen på Kolben teater.

På timene sine er Vigdis opptatt av tilstedeværelse, lytting, lek og oppdagelse i arbeidet med dans. Musikalitet og dynamikk er drivkraften til bevegelse og utgangspunktet for henne som danser og pedagog. Hun legger vekt på individuell veiledning og en funksjonell tilnærming til danseteknikk som gir frihet til bevegelse. Hver enkelt skal finne sin vei, både fysisk og musikalsk, gjennom improvisasjon, sekvenser og koreografi.

Bilde av Vigdis Langeggen som danser
Vigdis Langeggen. Bilde: Oslo kommune