Edda Hvenekilde

Lærer, fiolin
edda.hvenekilde@kul.oslo.kommune.no

Edda Hvenekilde har siden 1994 vært ansatt ved Oslo kulturskole som fiolinlærer med suzukimetodikk (ved Bærum kulturskole fra 1995). Hun er lektor med opprykk og har sin utdannelse som fiolinpedagog fra Estland. Hun har mastergrad i utdanningsvitenskap fra Universitetet i Tallinn. Hennes masteroppgave omhandler alternativpedagogikk, inkludert suzukipedagogikk. Hun har kurs i suzukimetodikk fra Estland, Finland og Danmark, og har undervist i suzukifiolin på musikkskoler i Estland og Finland og på Valdres sommersymfoni.

Eddas interesse for tverrfaglig samarbeid har ført til fellesprosjekter med teaterelever og tamilske sang- og danseelever. Etter invitasjon fra Nordisk Ministerråds kulturinstitutt, Nordens Institut på Åland, var hun i 1992–94 gjestelærer i suzukifiolin. Hun deltok på den 13. Suzuki World Convention i Tokyo, etterfulgt av hospitering i The International Academy of the Suzuki Method i Matsumoto. På den 14. verdenskongress i Torino deltok hun sammen med sine elever. Hun har også holdt suzukikurs for lærere i Tartu og workshop om Suzukis pedagogiske filosofi og undervisningsmetodikk ved Universitetet i Tallinn.

Edda har vært på konsertturnéer med egne elever til blant annet Åland og Estland, og de har hatt mange spilleoppdrag, som i forbindelse med Estlands presidents statsbesøk i Norge i 2002, Nobelkonserten i Oslo Rådhus i 2004 og Menuhin Competition 2010 i Oslo konserthus.