Martin Ulvin

Lærer, slagverk
martin.s.ulvin@kul.oslo.kommune.no

Martin Ulvin (f. 1989) underviser både i trommesett, afrikanske håndtrommer og melodisk slagverk. I tillegg har han spesialisert seg i talentutvikling og rytmisk trening.

For de yngste elevene handler det om å oppdage en ny verden av musikk, rytmer og spennende lyder - og gleden av å skape musikk. Dukker det opp noe på spilletimen som man bare ikke får til å spille, betyr det bare at man ikke har funnet riktig innfallsvinkel ennå, og Martin er der for å hjelpe med å finne det.

For de eldre elevene handler det om å kjenne etter hva slags musikalsk identitet man har, og hva man ønsker å få til med musikken. Ønsker man å uttrykke seg? Ønsker man å skape? Ønsker man å mestre? Ønsker man bare å spille? Ønsker man en hobby, eller ønsker man å bli profesjonell? Martin vet verktøyene skal til for at du kan finne ut hva du vil, og å få det til.

Uansett hvilken alder eller nivå du er, ønsker Martin gjennom undervisningen å hjelpe elevene sine med å finne og holde på musikkgleden – enten det er for å ha en hobby for livet, eller om det er for å bli profesjonell. Han følger også en filosofi om at læreren ikke overfører kunnskap til eleven, men inspirerer eleven til ønsket om å lære, og deretter fungerer som en veileder for resten av den musikalske reisen.

Til daglig jobber Martin både som utøvende musiker, komponist, pedagog, bandleder og produsent. Han er en allsidig og kreativ trommeslager, og kan i spennet av en uke gjøre konserter både på trommesett, afrikanske gresskar, djembe, digitalt melodisk slagverk, søramerikansk barokkperkusjon og samiske rammetrommer. Hvis han han synes musikken han skal spille ikke kler lyden av tradisjonelle trommer, lager han nye instrumenter av gjenstander han finner. Som utøvende musiker har han turnert både nasjonalt og internasjonalt, og gitt ut flere plater med ulike ensembler og band. Utdanningen har han i jazztrommesett fra Norges Musikkhøgskole.

Portrettbilde av Martin Ulvin, slagverklærer ved Oslo kulturskole
Martin Ulvin. Fotograf: Oslo kulturskole. Bilde: Oslo kulturskole