Edle Stray-Pedersen

Lærer, sang
Dirigent
edle.stray-pedersen@kul.oslo.kommune.no

Edle Stray-Pedersen er utdannet i historie, medievitenskap og musikk fra Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet som dirigent i NRK i 6 år. Som leder av NRKs Jentekor, og senere Det Norske Jentekor, jobbet hun med produksjon av musikkinnslag for radio og TV. Hun har også hatt musikkansvar på flere CD-er med musikk for og med barn.

Edle har jobbet som sang- og stemmebrukspedagog ved Statens Teaterhøyskole i tre år, og hun har hatt ansvaret for den musikalske innstuderingen ved flere teaterforestillinger, blant annet på Det Norske Teater, Torshovteateret og for ulike frie teatergrupper. I 2002 etablerte Den Norske Opera et eget barnekor. Siden den gang har Edle vært ansatt der som fungerende administrativ leder og dirigent. I tillegg har hun i tett samarbeid med operaens musikalske ledelse hatt ansvaret ved barnekorets egne produksjoner av familieforestillinger.

Edle har i flere år vært ansatt ved Oslo kulturskole som dirigent for Trefoldighet Jentekor. Koret består av ca. 30 dyktige jenter i alderen 10–20 år. De synger hovedsakelig kirkemusikk i den klassiske tradisjonen og deltar på messer i Domkirken prestegjeld. Koret holder også egne konserter og deltar på festivaler.

Portrettbilde av Edle Stray-Pedersen, sanglærer ved Oslo kulturskole
Edle Stray-Pedersen. Fotograf: Oslo kulturskole. Bilde: Oslo kulturskole