Bengt Olav Hansen

Lærer, piano
bengt.hansen@kul.oslo.kommune.no

Bengt Olav Hansen har vært ansatt som pianolærer i kulturskolen siden 2002, og underviser også privat. Han jobber også som frilans musiker og arrangør, og er konsulent ved Nasjonalbiblioteket i Musikk- og filmbiblioteket (Mediateket).

Bengt har utdannelse fra Toneheim folkehøgskole (1989–90), Cand.Mag. fra Agder musikkonservatorium, Kristiansand (1990–94) og Cand.Philol med hovedfag i musikk fra Universitetet i Oslo (1993–97).

Som musiker har Bengt vært medlem av blant annet bandene Im Nebel, The Colors Turned Red, Månen og Wholy Martin. Han har medvirket på en rekke plateinnspillinger, deriblant også som gjestemusiker i Wunderkammer.

Bengt har bidratt med musikk til langfilmen Loop (2005) og kortfilmen Solitaire (2004). De siste par årene har han virket som konsertmusiker og arrangør for blant annet cellisten og vokalisten Paulin Voss. Høsten 2011 gjennomførte og ledet Hansen en tur for kulturskolens klaverseksjon til Kesckemet i Ungarn og Raiding i Østerrike. Turen var arrangert i anledning Franz Liszts 200-årsjubileum, og innbefattet også kurs i Zoltàn Kodàlys pedagogiske prinsipper.

Portrettbilde av Bengt Olav Hansen, pianolærer ved Oslo kulturskole
Bengt Olav Hansen. Fotograf: Oslo kulturskole. Bilde: Oslo kulturskole