Maria Bergrud Fossum

Helsesykepleier på Grünerløkka familiehus

Maria Bergrud Fossum
Det er mange mennesker som åpner seg for oss og du føler at du mestrer når du lytter og veileder. Foto: Benjamin V. Andersrød

Jeg har jobbet som sykepleier i ni år, først med voksne og så på nyfødt intensiv. Da jeg begynte å jobbe med barn så jeg hvor viktig barndommen er, og hva forebygging og oppfølging av familien kan gjøre. Da fikk jeg veldig lyst til å se på helheten og jobbe med helsa til hele familien.

På Grünerløkka helsestasjon favner arbeidsoppgavene bredt. Selv om jeg skal følge opp barn fra null til fem år, må jeg jobbe med foreldrene også. Vi kommer på besøk rett etter fødsel og følger familien helt til barna begynner på skolen.

Som helsesøster trenger du å kunne lytte, du trenger å være imøtekommende, og du trenger å være sosial. Du kan ikke være dømmende, siden du møter absolutt alle typer mennesker.

Jobben består av mye veiledningsarbeid, alt fra ammeveiledning til kostholdsveiledning, språkutvikling, adferd og samspill mellom barna og foreldrene. Vi har støttesamtaler med mødre om fødselsdepresjoner og følger med på hvordan barna har det, både psykisk og fysisk.

Å jobbe som helsesøster er kjempespennende, mangfoldig og flerkulturelt. Du møter mange forskjellige mennesker, besøker ulike hjem og blir utfordret på daglig basis.

Mange mennesker åpner seg for oss og du føler at du mestrer når du lytter og veileder.