Skjerven gård

Sykehjemsetaten har to flotte dagaktivitetstilbud på Skjerven og Hauger gård for yngre personer med demens, og fysisk spreke personer med demens. «Inn på tunet»-tilbudene skiller seg fra vanlige dagaktivitetstilbud ved at tilbys en rekke varierte aktiviteter og muligheter som man ikke vil ha på vanlige dagaktivitetstilbud.

Aktiviteter

  • Dyreliv og stell: hester, høner og gårdshund
  • Ute- og hagearbeid
  • Vedproduksjon
  • Daglig tur

Skjerven gård har en flott beliggenhet i Maridalen med utsikt over Maridalsvannet. Nærområdet brukes til turer hver dag. Gården har egen minibuss som brukes til å hente brukerne hjemme, og bringer dem til tilbudet. Minibussen kan også brukes til å bringe brukerne til aktiviteter i nærområdet.

Dagsenterets personalgruppe består av to helsefagarbeidere og gårdbrukeren. Dagaktivitetstilbudets hovedkvarter er gårdens koselige drengestue, som ligger midt på gårdstunet.

Tror du dette tilbudet kan være noe for deg eller en av dine, kan du/dere ta kontakt med Demenskoordinator i din bydel eller Skjerven gård, som kan veilede deg videre.

Kontaktinformasjon

Regionansvarlig for Inn På Tunet Norge SA

Ellen Ødegaard
E-post: ellen.odegaard@innpatunet.no
Telefon: 407 60 297

Kompetanse

Dagsentret bemannes av en helsefagarbeider hver dag.

Tilbud

Det blir servert frokost ved ankomst og middag før hjemreise. Det legges til rette for gode og næringsrik måltider. Her brukes kortreist mat som egg, honning og frukt fra gården samt urter og grønnsaker som brukerne av dagsenteret steller og høster. Rundt dekket bord gis det god anledning til sosialt felleskap og tilhørighet.

Brukerne blir hentet på sin bostedsadresse og kjørt hjem ved dagens slutt av faste sjåfører.

Aktiviteter

  • Turer i skog og mark
  • Styrketrening, balansetrening
  • Dyrestell og annet gårdsarbeid
  • Museumsbesøk

Aktivitetene er tilpasset årstiden, vær og vind. I tillegg til fellesmåltidene er det daglige turer, muligheter for vedkløyving og pakking av ved i sekk, snekring, stell og hygge med dyrene, ridning, baking, safting, sylting, såing, planting, markaturer, kinobesøk tilrettelagte besøk på museer, kafébesøk mm. Aktivitetene er tilpasset den enkelte ut ifra mestring og interesse.

Transport og parkering

Gjesteparkering

HC-plasser

Kontakt

Besøksadresse:
Maridalsveien 469
0890 Oslo