21. mars: Iverksetter skjenkestopp i Oslo

Pressemelding: Oslo kommune iverksetter vedtaket om stopp av all alkoholservering i Oslo. Forbudet gjelder fra kl 20.30 i kveld, lørdag 21. mars. Steder som serverer mat eller har take-away, kan fortsatt holde åpent.

OBS: Oslo kommune jobber fortløpende med tiltak mot spredning av koronaviruset. Innholdet i pressemeldingen kan derfor være utdatert. Oppdatert informasjon finnes på samlesiden Koronavirus: Informasjon om koronavirus og innførte tiltak i Oslo kommune.

Oslo kommune har siden 28. februar satt kriseberedskap, og fra 11. mars på høyeste nivå. Kommunen sender ut jevnlige oppdateringer over tiltak og håndtering mot spredning av koronasmitte.

Publisert 21. mars 2020

– Vi har fulgt situasjonen i utelivet tett gjennom dagen og stenger nå ned all alkoholservering. Mange av stedene som fortsatt holder åpent og serverer alkohol overholder ikke smittevernsreglene – og det har ikke blitt bedre, men snarere verre det siste døgnet, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen, som er ansvarlig for skjenkepolitikken i Oslo.

Det er allerede strenge regler for hvilke serveringssteder som kan holde oppe. I går gjorde byrådet et vedtak om å kunne stenge alkoholserveringen på alle serveringssteder i Oslo, dersom man vurderte at det ble nødvendig.

- Gjennom de siste dagene har vi sett at både utesteder og innbyggere ikke følger smittevernreglene. Vi har sett for mange eksempler på serverings- og sjenkesteder som ikke følger reglene. Derfor tar vi nå dette grepet, som vi varslet allerede på fredag, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Næringsetaten gjennomførte drøyt 400 observasjoner i går ettermiddag og kveld og har fortsatt kontrollvirksomheten i dag.

- Vi er glade for at de aller fleste steder er med på dugnaden og har valgt å stenge. Det er drøyt 50 steder med skjenkebevilling som ikke tar regelverket på alvor. I tillegg ser vi at aktører som har holdt stengt til nå, åpner igjen. Denne utviklingen må stoppes, sier Evensen.

Byrådsleder Raymond Johansen oppfordrer hver og en til å tenke seg nøye om før de velger å ikke bli hjemme.

- Vi har sett eksempler på folk som tar med seg alkohol og tar seg til rette på uteserveringen på stengte utesteder. Hver og en av oss har et ansvar for å ta vare på flokken vår. Det gjør vi ved å følge råd og regler. Bare på den måten vi kan komme oss gjennom dette, og få bylivet og hverdagslivet tilbake til normalt. Vi må ta vare på hverandre ved å holde avstand, avslutter Johansen.

Retningslinjer for serveringssteder

Nye retningslinjer for serveringssteder i Oslo.gjeldende fra 21. mars 2020 kl 20:30.

Pressekontakt

For Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap
Ninja Sandemose, tlf 907 957 60

For Raymond Johansen, byrådsleder
media@byr.oslo.kommune.no / +47 99 28 90 90 (kun taleanrop, ikke SMS)

Videre navigasjon

Alle statusartikler om korona-tiltak fra Oslo byråd

Alt om koronavirus