Koronatest og prøvesvar

Du trenger ikke å teste deg for korona. Er du syk, anbefales du å holde deg hjemme.

Bør jeg teste meg for korona?

Du trenger ikke å teste deg for korona. Hvis du føler deg syk og har nyoppståtte luftveissymptomer bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk. Du bør også unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke.

Luftveissymptomer kan være hodepine, tett nese, feber, hoste og sår hals.

Du kan lese mer om testing for koronavirus på Helsenorges nettsider.

Selvtest

Det er ikke lenger en generell anbefaling til befolkningen om å teste seg for korona. Dersom du ønsker å vite om du har korona kan du teste deg selv ved bruk av selvtest. Du trenger ikke å registrere ditt testsvar. Se hvordan du tester deg med selvtest

Hvor deles det ut gratis selvtester i Oslo?

Det deles ut selvtester på utleveringssteder i bydelene.

Bydelenes utdelingssteder

Positiv eller negativ selvtest - hva gjør jeg?

Uavhengig av om testen er positiv eller negativ er rådene nå de samme - hold deg hjemme når du føler deg syk. Du bør unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.

Les Helsenorges sjekkliste for deg som har symptomer på korona. Du kan også lese mer om testing for korona på Helsenorges nettside.

Koronasertifikat

Koronasertifikat er tilgjengelig på Helsenorge for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Du må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende for å logge deg på www.helsenorge.no. Her vil du finne oppdaterte koronasertifikater, basert på vaksiner du har fått, gjennomgått koronasykdom og koronatester du har tatt hos helsepersonell. Helsenorge har også løsninger for å få koronasertifikat for deg som er innbygger uten fødselsnummer eller d-nummer.

For personer som av ulike årsaker ikke får logget seg på Helsenorge.no, tilbyr Nydalen vaksinesenter utskrift av koronasertifikat for ikke-digitale brukere. Du må møte opp i person for å benytte deg av denne tjenesten.

Du kan lese mer om koronasertifikat på Helsenorges nettsider her.

Utsteding av nytt internasjonalt vaksinasjonssertifikat koster 150 kr. Du må ha med gyldig indentifikasjon og møte opp selv.

Teststasjonene er stengt

Oslo kommunes teststasjoner har avviklet driften og er nå stengt.