Areal til leie for midlertidig serveringstilbud på St. Hanshaugen

Areal til leie for midlertidig serveringstilbud på St. Hanshaugen fra og med 2026 til og med 2030.

Oslo kommune ved Bymiljøetaten søker nå etter en virksomhet som ønsker å leie areal i St. Hanshaugen park til å etablere et midlertidig serveringstilbud i perioden 2026 til og med 2030.

Det vil være tilgjengelig strøm og sommervann på arealet. Leietaker vil selv være ansvarlig for øvrig infrastruktur, herunder toaletter. Det tillates ikke bruk av aggregat. Leietaker må ha egen søppelhåndtering.

Leietaker må ivareta utearealer i tråd med forvaltningsplanen ved blant annet å fjerne søppel på uteområde, ikke innføre blomsterarter som frør seg selv osv.

Leietaker vil selv være ansvarlig for å avklare spørsmål vedrørende søknadsplikt, og eventuelt selv søke Plan- og bygningsetaten om tillatelse til eventuelt ønskede tiltak. Tilsvarende gjelder avklaring og ev søknader mot andre myndigheter – f. eks Byantikvaren, Næringsetaten, Mattilsynet mv. Leietaker plikter å innhente alle nødvendige privat- og offentligrettslige tillatelser for sin bruk av arealet. Leietaker vil selv være ansvarlig for å dekke alle kostnader i den forbindelse, herunder også all risiko som måtte knytte seg til krav eller pålegg eller tillatelser som er nødvendige å inneha i kontraktsperioden.    

Leiepris

Sesongleien for 2026 utgjør kr 140 000. Prisen vil for avtaleår to øke til kr 200 000 med tillegg for årlig indeksregulering.

Søknad og tildelingskriterier

Bymiljøetaten prioriterer søknader som

  1. har evne til å ta økonomisk og praktisk ansvar for drift, vedlikehold og lignende (kompetanse/erfaring/økonomi) samt fremviser god oppdragsforståelse
  2. kan tilby variert og god servering av mat og drikke til alle besøkende.

Vi ønsker seriøse, solide og motiverte tilbydere som kan gi publikum et godt serveringstilbud i friområdet. Bymiljøetaten forbeholder seg retten til å vurdere egnethet av serveringstilbudet/virksomheten.

Innhold i søknad

Søknadene må inneholde en beskrivelse av følgende:

  • En realistisk forretningsplan, herunder fremdriftsplan frem til oppstart.
  • Driftskonsept
  • konsept for servering, herunder serveringstilbud, inklusiv menyforslag
  • en kort beskrivelse av hvordan konseptet er miljøvennlig og bærekraftig, eksempelvis om råvarene dyrkes økologisk, kortreist, og om det brukes resirkulert materiale i serveringsutstyr mv, samt håndtering og minimering av avfall. Engangsservise i plast samt engangsglass tillates ikke.
  • bilde/illustrasjon med beskrivelse av tilbudet.
  • annet som kan ha betydning for driften

Virksomhetsopplysninger

Søknaden skal også inneholde informasjon om søkers erfaring i form av:

  • Firmaattest fra foretaksregisteret og foretakets årsberetning fra siste år og årsregnskap de siste to årene
  • Kredittvurdering
  • CV for den/de personer som skal ha ansvar for henholdsvis administrativ drift og matfaglig drift av bevertningsstedet
  • Referanser (relevant for driften av bevertningsstedet)

Søknadsfrist

30. september 2025, klokken 23:59

Søknaden sendes til postmottak@bym.oslo.kommune.no og merkes «Aktivisering av St. Hanshaugen 2026 – 30.». For sent innkomne søknader vil bli avvist.

Kontakt

Maria Klokkersund Snerte
E-post: maria.snerte@bym.oslo.kommune.no

Stian Myhre Andersen
E-post: Stian.andersen@bym.oslo.kommune.no