Høring: Forslag til navnsetting av gate på Grønland – Tilla Valstads gate

Navnekomiteen i Bydel Gamle Oslo har foreslått å navnsette ei gate på Grønland, og ønsker nå innspill på navneforslaget.

Bydel Gamle Oslo har blitt bedt om å navnsette ei gate på Grønland for at nødetatene lettere skal kunne komme frem ved utrykning. Navnekomiteen i bydelen har foreslått å navnsette gata etter Tilla Valstad. Mathilde «Tilla» Georgine Valstad (1871-1957) var en norsk forfatter, lærer og kulturarbeider. Hun var den første gifte kvinnen som var yrkesaktiv lærer i Kristiania, og viet seg til jobben ved Vaterland skole. Tilla Valstad arbeidet særlig for vanskeligstilte barn, og startet sammen med ektemannen en friluftsskole for å tilby syke og vanskeligstilte barn fra Kristiania friluftsliv og utdanning.

Navnet Tilla Valstads gate foreslås for gata som ligger mellom Schweigaards gate og jernbanesporene ved Oslo S, fra riksvei 159 og forbi Platous gate mot Oslo gate så langt gateløpet rekker.

Tilla Valstads gate

Send inn ditt innspill

Bydelen ønsker innspill til navneforslaget innen 15. mai 2024. Send din uttalelse til postmottak@bgo.oslo.kommune.no innen fristen, og merk e-posten med saksnummer 23/36808.

Les mer om Tilla Valstads liv og virke:

Les mer om navnsetting: