Til innhold
Byrådet

Byrådslederen

Kontakt

Telefon

23 46 19 31

E-post

Postadresse

Rådhuset, Rådhusplassen 1, 0037 OSLO

Byrådslederen

Byrådslederen leder byrådet og utnevner medlemmene av byrådet. Byrådslederen koordinerer byrådets arbeid, har ansvaret for sektorovergripende politikk og stabskoordinerende funksjoner.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) 

Byrådsleder Raymond Johansen er født i 1961 og oppvokst på Tveita i Oslo. Han bor i dag på Lindeberg. Han har to voksne sønner og er gift med Christin Kristoffersen. 

Byrådsleder Johansen gikk ut av Sogn videregående skole i 1979 som utdannet rørlegger. Han har lang politisk erfaring, og ble som 30-åring første gang valgt inn i byrådet i Oslo – den gang representerte han Sosialistisk Venstreparti (SV). Han har også vært leder av Sosialistisk Ungdom. I 1997meldte han seg inn i Arbeiderpartiet (Ap).  

Byrådslederen var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015.

Byrådsleder Johansen har bred ledererfaring fra internasjonalt hjelpearbeid, blant annet som avdelingsleder i Norad, og som generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han har også vært leder av sportslig utvalg i Vålerenga fotball. 

Raymond Johansen gikk av som partisekretær i 2015 for å stille som byrådslederkandidat i Oslo.

21. oktober 2015 ble han byrådsleder i Oslo og leder Oslos byråd utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Miljøpartiet de Grønne (MDG).

Byrådsleder Raymond Johansens Curriculum vitae (PDF 0,2MB)