Slurpen

Slurpen

  • Driftes av Bydel Grünerløkka.
  • Er du knyttet til bydelen og har et åpent arrangement, kan du låne lokaler hos oss!

Hos oss på Slurpen kan du være med å fylle rommene. Vi vil gi deg muligheten til å leke, utstille, arbeide og arrangere. Kom innom en dag, døra er åpen.

Hvem er vi?

Lakkegata 79c ble i 1901 bygget som et felleskjøkken for Lakkegata Skole. Suppekjøkkenet fikk det folkelige kallenavnet Slurpen. De gamle suppekokerne er her fortsatt, men i dag som store blomsterkrukker langs huset. 

På 1970- og det tidlige 80-tallet disponerte Kunstakademiet i Oslo lokalene, og tilbød atelierer til unge kunstnere. På åttitallet tok noen ildsjeler over huset med et ønske om å utvikle et levende kulturhus med konserter og servering. I disse årene hadde huset en tydelig rolle som kulturarrangør i Oslo.

Fra 2000 har Slurpen vært driftet av Bydel Grünerløkka og i større grad orientert seg mot barn og unge, med Dragen fritidsklubb, som siden 90-tallet har vært en framvoksende og dominerende aktivitet på huset.

I dag huser vi aktivitetstilbud for barn, unge og andre engasjerte i bydelen, og arrangerer alt fra felleskapsmiddager og spennende foredrag til klesbyttemarked for lokalmiljøet.

Se hvem som holder til på Slurpen

Lån eller lei et rom

Slurpen har totalt 500 kvadratmeter og rom i ulike størrelser. Vi både låner og leier ut lokaler til bydelens innbyggere, bedrifter og organisasjoner.

Du kan låne eller leie rom hos oss

Hvor finner du oss?

Vi holder til i Lakkegata 79c, mellom Lakkegata skole og Botanisk hage på Grünerløkka.