Slurpen

Hos oss på Slurpen kan du være med å fylle rommene. Vi vil gi deg muligheten til å leke, utstille, arbeide og arrangere. Kom innom en dag, døra er åpen.

Hvem er vi?

Lakkegata 79c ble i 1901 bygget som et felleskjøkken for Lakkegata Skole. Suppekjøkkenet fikk det folkelige kallenavnet Slurpen. De gamle suppekokerne er her fortsatt, men i dag som store blomsterkrukker langs huset.

På 1970- og tidlig 80-tall disponerte Kunstakademiet i Oslo lokalene, og tilbød atelierer til unge kunstnere. På åttitallet tok noen ildsjeler over huset med et ønske om å utvikle et levende kulturhus med konserter og servering. I disse årene hadde huset en tydelig rolle som kulturarrangør i Oslo.

Fra 2000 har Slurpen vært driftet av Bydel Grünerløkka og i større grad orientert seg mot barn og unge, med Dragen fritidsklubb, som siden 90-tallet har vært en framvoksende og dominerende aktivitet på huset.

I dag huser vi aktivitetstilbud for barn, unge og andre engasjerte i bydelen, og arrangerer alt fra felleskapsmiddager og spennende foredrag til klesbyttemarked for lokalmiljøet.

Leiemuligheter

Trenger du et sted å vise film, arrangere et møte eller vil du starte en syklubb? Slurpen både låner og leier ut lokaler til bydelens innbyggere, bedrifter og organisasjoner. Vi har 500 kvadratmeter og rom i ulike størrelse til lån og utleie.

Alle som tilknytning til bydelen, og har et åpent arrangement, kan låne rom hos oss.

Rom til lån og utleie

Gymsal og dragen

Trenger du et sted å feire barnebursdagen? Du kan låne både gymsalen og lokalene til Dragen Fritidsklubb for å feire barnebursdag!

  • Gymsalen rommer 100 personer.
  • Dragen fritidsklubb har plass til 30 personer.

Bakgården

Du kan låne bakgården for å lage vafler eller ha grillfest. Kjøkkenfasiliteter og strøm er tilgjengelig.

Kjøkken og stue

Kjøkkenet og stue passer til matlagning, møter, kurs, undervisning, og har plass til 24 personer.

Slik låner du rom

Du kan se hvilke tidspunkt du kan låne i vårt bookingsystem. Når du finner ønsket tidspunkt, sender du en søknad om å booke lokalet. Blir søknaden godkjent, får du tilgang til å låse deg inn i bydelshuset med den digitale nøkkelen Oslonøkkelen.

Finn ledige tidspunkt og send søknad

Slik behandler vi opplysningene dine

Innlogging til vår bookingløsning skjer via ID-porten. Vi tar kun vare på navnet ditt og hvordan vi kan kontakte deg. Administrasjonen ved lokalet bruker opplysningene du har gitt når de tildeler ønsket tid. Les mer om hvordan Oslo Kommune behandler dine personopplysninger.

Branninstruks

Les gjennom Slurpens branninstruks her.

Kontakt

Vi holder til mellom Lakkegata skole og Botanisk hage på Grünerløkka.

Besøksadresse:
Lakkegata 79c
0562 Oslo